Gallerivandring Latinerkvarteret fra nye vinkler


Gallerivandring
| Lørdag d. 16. nov. 2013 | Ny Vestergade 13, Odense C | Pris: 80 Kr. | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Anders Skovgaard

Sted: The Studio Gallery
Arrangør: Odense Centralbibliotek

Gallerivandring i latinerkvarteret må være ugens ubelyste anbefaling. Jeg indrømmer blankt, at jeg faldt over det, som det havde været efter en større geologisk udgravning. Men da det lå foran mig, som en flinteøkse sandet til, så måtte jeg bare samle det op.

Alene begrebet Latinerkvarteret beretter om noget, man ikke troede fandtes i Odense. Latinerkvarter, kommer jo nok af inspiration fra Paris, hvor Le Quartier Latin er området omkring Sorbonne, et af verdens ældste universiteter. Grunden til at det hed latinerkvarteret var simpelt, at man primært talte latin i området ved Sorbonne. Latin var de lærdes sprog, altså videnssproget eller rettere det universale sprog, som man talte på universiteterne langt op i tiden. Videre har områderne jo nok også udviklet sig til mere boheme-linende steder, hvor ikke alene videnskaberne eller artisterierne blomstrede, men også kreativiteten og kunsten. I Odense er det nok ikke så meget de studerede, der har navngivet kvarteret mellem Brandts og Filosofganen, men mere de mange kulturinstitutioner. Og ved eftersyn er området da også fyldt med spændende kulturtilbud, hvor gallerivandringen tager sit smut forbi fire af dem - The Studio Gallery, Kunstgalleriet OdenseGalleri5000 og Kunstbygningen Filosoffen.

Arrangørerne er Odense Centralbibliotek og starter kl. 10.00 ved The Studio Gallery, hvor to unge kunstnere har åbnet deres atelier. Videre går turen mod Kunstgalleriet Odense, der i november sætter fokus på danske naivister, derefter til Galleri5000 og slutter omkring 13.30 ved Filosoffen.

Jeg havde faktisk ikke megen viden om gallerierne i området, udover Gallarie Rasmus, som næste er a.k.a. med Ny Vestergade, men da jeg opdagede yderligere tre gallerier og så Kunstbygningen Filosoffen, lød det som en spændende mulighed for at opleve kulturen og byen på en anden måde, hvor også selve arrangementet ligger op til at få en større viden omkring kunsten i de forskellige gallerier.

Men selvom at det er Odense Centralbibliotek, der arrangerer turen, så er det lidt sparsomt med oplysningerne, da der mangler lidt om hvad man, lidt mere specifikt, får at opleve, når man tager på denne tur.

Som supplement kan man selv forsætte lidt rundt i de odenseanske gallerier og se hvad de har på væggene. I området er der allerede Gallerie Rasmus og lidt længere væk ligger det nyåbnede kunstnerfællesskab Habitat på Lahnsgade 48 og videre Galleri Nijenkamp på Kratholmvej 62, hvor der netop har været fernisering med Sussi Trampedach

Vandringen starter ved The Studio Gallry på Vesterbro 13, kl. 10. For kontakt og tilmelding kan man skrive til Lone Eriksen, laer@odense.dk eller Kirsten Emdal, kie@odense.dk. Billetprisen er 80 kr., 60 for medlemmer af De Nysgerrige og gratis for kunstkredsmedlemmer.

(Billedet er af Marianne Tümmler og kan ses i Kunstgalleriet Odenses udstilling)

Link til begivenhed

Skrevet af Anders Skovgaard

For mig er Odense et forsøg. En åben by, hvor jeg kan skabe mig selv ind i. En mulighed for at gøre noget tingene på en anden måde. Eller det er det hvert fald blevet. Personlig tiltrækkes jeg af f...
This Is Odense