GET INSPIRED Lad dig inspirere af en blokfløjte! Ja, en blokfløjte.


GET INSPIRED
| Fredag d. 26. feb. 2016 | Islandsgade 2, Odense C | Pris: 0 Kr. | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Anders Skovgaard

Sted: Syddansk Musikkonservatorium
Arrangør: Monica Schmidt Andersen & Syddansk Musikkonservatorium

Jeg ved ikke, hvorfor blokfløjten er blevet et så forhadt instrument, men det er ikke alene fjollet, men nærmest uvidende dumt. Blokfløjten er et både følsomt, distinkt og voldsomt instrument. Den kan være både diskret og dominant, drilsk og eksperimenterende. Desværre er det ikke den opfattelse eller erfaring, mange uindviede har til den berygtede fløjte. Vi kender selvfølgelig alle klicheerne, hvor børn i hobetal har været tvunget til at fløjte sig igennem deres forældres forliste drømme om et kultiveret liv, men jeg har faktisk aldrig mødt nogen, der har gennemlevet det. Generelt kender jeg kun ganske få, der faktisk har sat munden til en eller sågar overhovedet har hørt instrumentets reelle klang udført af nogen, der ved, hvad de laver. Og dem, der har beskæftiget sig med blokfløjten indgående, er enten blevet dygtige musikere eller store fans.

Det kan man så heldigvis nu, hvis man har det til gode. Med Monica Schmidt Andersens debutkoncert kan man opleve en blokfløjtenist af karat. Jeg hørte hende ved lejlighed til This Is Odenses ”Gaden som lærred”, hvor hun var et af de kunstneriske indslag på aftenen. Derefter fandt jeg faktisk ud af, at jeg har oplevet hende tidligere til nogle koncerter på konservatoriet for år tilbage. Jeg synes virkelig, hun er et stærkt kort på scenen og har fantastisk elegance og kontrol. Jeg vil ikke påstå, at jeg er særlig vidende inden for fløjteområdet, men jeg tillader mig at synes godt om det.

Jeg har ikke hørt alverdens koncerter med blokfløjte, men enkeltvis er jeg stødt på instrumentet ved især Bach-koncerter. Jeg elsker Bach, og hvis man har været fordybet af ham længe nok, så kan man ikke andet end beundre blokfløjten. 

Jeg ved ikke, hvad programmet specifikt er for Monicas debutkoncert, men de lover heftig og energisk barok i et alsidigt program, der tager udgangspunkt i Monicas inspirationskilder gennem årene.

Monica Schmidt Andersen er elev fra Syddansk Musikkonservatorium og har til lejligheden allieret sig med nogle sammensætninger på scenen med The Nordic Baroque Band (NBB): Johannes Jacobsson (violin), Søren Storm (violin), Jeanette Eriksson (viola), Magnus Malmros (cello) og Mogens Fangel Damm (cembalo), Trio Nebula: Els van der Weij (saxofon) og Ruud Roelofsen (slagtøj) og Krydsfelt: Nicolas Koch-Simms (drejelire).

Koncerten er gratis i Odense, og man kan høre, se og lære mere om Monicas arbejde og evner her: www.monicasandersen.com 

Link til begivenhed

Skrevet af Anders Skovgaard

For mig er Odense et forsøg. En åben by, hvor jeg kan skabe mig selv ind i. En mulighed for at gøre noget tingene på en anden måde. Eller det er det hvert fald blevet. Personlig tiltrækkes jeg af f...
This Is Odense