Stjerneklar losseplads En nat med meteorregn - Amatørastronomisk Selskab viser vej


Stjerneklar losseplads
Foredrag/debat | Fredag d. 21. apr. 2017 | Østre Kanalvej 7, Odense C | Pris: 0 Kr. | Skrevet af: Pil Lindgreen

Sted: Stige Ø
Arrangør: Amatørastronomisk Selskab og Munkebjergskolens Observatorium

For enden af Odense Kanal ligger Stige Ø med udsigt over fjorden. Og for enden af tusmørket derude ligger det dybe mørke, hvor man kan se stjerner, som ikke er synlige inde over byens stadig tættere midte. Her mødes ikke kun hundeluftere, primitive campister og visse dele af Odenses kriminelle underverden, men også byens hobbyastronomer, og det er nu - inden de lyse nætter begynder - at man skal slutte sig til dem og se forårsstjernebilleder i deres sprødeste rids, ikke mindst meteorregnen Lyriderne, som peaker fredag.

Stjerneskud kan man også se hjemme i haven, men tager man på nattetur med astronomerne, kan de vise ting, man ikke selv forstår, fx udpege Jupiter, som står særligt tydelig i april. Og affaldsbjergene er måske ikke Atacamaørkenen, men Stiges Øs gryder er som skabt til himmelkigning, og til forskel fra den chilenske ørken ligger de kun tyve minutter på cykel fra centrum. Medbring varmt tøj, te på termo, plus en prismekikkert, hvis du også vil se Jupiters fire måner mellem striber af stjerneskud og brændende rumaffald.

Fælles stjernekigning fredag på Stige Ø, Østre Kanalvej. Starter når mørket er faldet på kl. 21.45 og bliver ved hele natten, eller til man er træt.Link til begivenhed
Til forsiden


This Is Odense