Tea Party x Exchange Te, kage og kortlagte byer i grafikudveksling mellem Bristol og Odense


Tea Party x Exchange
Udstilling | Lørdag d. 15. jun. 2019 | Hans Jensens Stræde 18, Odense C | Pris: 0 Kr. | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Pil Lindgreen

Sted: Fyns Grafiske Værksted
Arrangør: Fyns Grafiske Værksted

Sydengelske Bristol Print Collective og den odenseanske grafiker Gry Holst udveksler syn på deres hjembyer gennem sprøde, skarpe linoleumstryk. Mød dem til kunstnersamtaler over et engelsk tebord.

Jemma Gunning, Victoria Willmott og Lisa Marie Davies har en praksis med håndgribelig, hurtig og bærbar analog trykkunst, løsrevet fra dyrt udstyr og tunge maskiner. De laver fx plantetryk på grøntmarkeder i Bristol som én af mange måder, de dyrker at kortlægge de steder, de opholder sig. Mest iøjenfaldende er Victoria Willmotts “imagined, remembered narrative maps” - fantasi-erindrede fortællekort? - som hun også har lavet over Odense under grafikerkollektivets sidste månedlange ophold her i byen i 2017. På hendes farveklare bykort genkender jeg det grafiske værksteds bue, rådhuset, Albani Kirkes kulissesilhuet og Odense Teaters kurver. 

Og dér er papirsbåden i åen i Eventyrhaven. Men også en gravko og en kran. Teknikken med små linoleumsstempler passer præcis til en by under ombygning, som vores. Hver del kan flyttes enkeltvis og lægges et nyt sted. Victoria Willmott lod sig inspirere af byggepladsen omkring værkstedet til at genopfinde byens landskab frit. Hendes kort er derfor legesyge og collagelignende. Noget at lægge sig på sinde, nu hvor byen er ved at finde fastere form, og der efterhånden står meterhøj armeret beton, der hvor der for lidt siden var et hul i jorden. Lokale Gry Holst har arbejdet videre med stempelteknikken i mellemtiden. Se bare. Vi får brug for nye kort med fantasi til at danne billeder af byen, som den bliver. Skal blive.

Nu er flokken samlet igen under en de internationale udvekslinger, hvor gæstegrafikerne bor og arbejder på værkstedet. Se deres værker på udstillingen Exchange, som åbnede d. 31 maj og kan ses frem til 25. juni, også på lørdag, hvor alle kunstnerne er til stede. 

Gratis adgang og åbent for alle.

Link til begivenhed

Skrevet af Pil Lindgreen

Jeg er født her, og kan ikke skille byen fra mig selv. Jeg har været igennem alle faser af had, kærlighed og ligegyldighed. Som teenager gik jeg talløse, rastløse ture, som altid syntes at ende på ...
This Is Odense