Fucking godt teater! Teater til tiden og de fleste aldre!


Fucking godt teater!
Teater | Mandag d. 2. sep. - Tirsdag d. 3. sep. 2019 | Ny Vestergade 18, Odense C | Pris: 0 Kr. | Køb billet her | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Anders Skovgaard

Sted: Teater Momentum
Arrangør: Nørregaards Teater, Teater Momentum

Fantastisk teater! Jeg ved ikke, hvordan jeg ellers skal betegne det. ’Fucking Åmål’ af gruppen Hils Din Mor er en forestilling, der tager fat i noget væsentligt og holder om det at være ung i et lille rodløst samfund, hvor fester, alkohol og rastløsheden udfylder det at være ungt menneske i en virkelighed uden retning. 

Jeg er en forholdsvis kritisk teatergænger med rigtig mange forestillinger på cv’et. Jeg kan ikke længere udholde det slatne, dovne og ligegyldige underholdningsteater, som med rekvisitter og balkjoler, usammenhængende chok-nøgenhed og dyre lamper prøver at bilde os ind, at noget er godt, selvom det ikke har noget væsentligt at sige. Det er helt fint, at nogle bare vil have shows, men det er ikke længere nok for mig. Jeg skal have brød til ånden. Nogle gange rammer det ikke helt rent, sådan er det, men i det mindste forsøger de at sætte en finger på vores tid, problemer og drømme.

Sådan noget teater findes! Måske ikke i vanvittige mængder, men nok til at stille de flestes behov. Det skal bare prioriteres af teatrene og ikke mindst af os, publikum! Derfor skal du vælge at se ’Fucking Åmål’. Det er vigtigt teater, der relevant spørger ind til den verden, vi former og fanges af.

Det kunstneriske hold, på og bag scenen, er ren kvalitet hele vejen igennem, selvom de ikke er store navne (i min verden er de, men de er måske ikke kioskbasker-navne).

Hils Din Mor og Teater Vestvoldens Reumert-vindende danske teaterversion af den svenske kultfilm ‘Fucking Åmål’ fra 1998. Frit efter Lukas Moodyssons filmmanuskript. Forestillingen præsenteres i Odense i et samarbejde mellem Nørregaards Teater og Teater Momentum, hvilket giver visninger både om dagen til de yngre og om aftenen til det ældre publikum.

Link til begivenhed

Skrevet af Anders Skovgaard

For mig er Odense et forsøg. En åben by, hvor jeg kan skabe mig selv ind i. En mulighed for at gøre noget tingene på en anden måde. Eller det er det hvert fald blevet. Personlig tiltrækkes jeg af f...
This Is Odense