Hugo Pratt Verdensmanden, sigøjneren, sørøveren, antihelten og redningsmanden.


Hugo Pratt
Udstilling | Onsdag d. 9. okt. 2019 | Brandts Torv 1, Odense C | Pris: 150 Kr. | Køb billet her | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Kasper Herschend

Sted: Brandts
Arrangør: Kunstmuseum Brandts

Du skal tage til ”Hugo Pratt - på sporet af Corto Maltese” på Brandts fordi historierne om piraten, verdensmanden og antihelten med de karakteristiske bakkenbarter, Corto Maltese, fra historiske brændpunkter under 1. verdenskrig og i mellemkrigstiden har efterladt sig et blivende aftryk i tegneseriegenren som kulturprodukt.

Hugo Pratts tegneserieunivers er barskt, drømmende og spirituelt og illustrationerne er kendetegnet ved en enormt udtryksfuld streg der oprindeligt kun var akkompagneret af en velovervejet og stemningsskabende brug af skygger. En tegner der med sine illustrationer udpensler det dystre og sommetider uforklarlige i de grusomheder historierne omkranser.

Af onsdag aften forventer jeg mig en god omgang nørderi og en opløftende og smittende entusiasme fra eksperter og kuratorer bag en udstilling der placerer tegneserien som kunstform på den piedestal den fortjener.

Link til begivenhed

Skrevet af Kasper Herschend

Jeg flyttede til byen fra det... Hvad?

- Det provinsielle Vestsjælland. For omtrent 6 år siden. Egentlig ikke fordi Odense virkede særligt tiltalende. Snarere fordi byen bare var en...
This Is Odense