Sisyphus Ascending Nycirkus i varmen


Sisyphus Ascending
Teater | Mandag d. 10. aug. - Tirsdag d. 11. aug. 2020 | Ny Vestergade 18, Odense C | Pris: 0 Kr. | Køb billet her | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Anders Skovgaard

Sted: Teater Momentum
Arrangør: Teater Momentum & Dynamo

Selvom solen endelig skinner, så findes der faktisk enkelte gode grund til at gå ind i en mørk sal. Ja, udover at det simpelthen er det eneste sted man kan holde ud at være, når det er så varmt. Teatersæsonen starter endelig og på Momentum og Dynamo åbner de dørene for en moderne nycirkus-fabel, Sisyphus Ascending, med den bredt anerkendte og dygtige artist Lars Gregersen, der også er kendt med sit kompagni GLIMT. En finurlig, kropslig og intelligent kunstner, som jeg har fulgt i mange år og set så meget af som muligt. Han optræder relativt ofte i Odense, hvilket er heldigt for os.

Moderne nycirkus i den stil som Lars Gregersen dyrker er ofte ret konceptuelt. En simpel og stærk grundpræmis, hvor de kunstneriske tematikker twistes og udvikler sig fra det velkendte til det ukendte og tilbage igen. Rummet kan være symbolsk, minimalistisk eller en nærmest triviel forsimpling af noget velkendt som bliver pludseligt magisk, når kroppene bearbejder rummet. Kroppen bliver rummelig og rummet kropsligt.

Én af de nycirkus-forestillinger jeg har holdt mest af fra GLIMT og Lars Gregersen er ”ER DU OS?”, hvor Gregersen og en kæmpe kugle af tov var historien om mennesket, verden, samfundet, naturen og alt derimellem. Mere var der ikke brug for. En skøn oplevelse. Nu er GLIMT så tilbage med Sisyphus Ascending, som ud fra begivenhedsteksten ikke holder sig tilbage med at tage fat på de store temaer og myter; det uendelige, gentagelserne og evnen til at starte på ny.

Forestillingen præsenteres i samarbejde mellem Teater Momentum og Dynamo og spiller på Teater Momentum.

Link til begivenhed

Skrevet af Anders Skovgaard

For mig er Odense et forsøg. En åben by, hvor jeg kan skabe mig selv ind i. En mulighed for at gøre noget tingene på en anden måde. Eller det er det hvert fald blevet. Personlig tiltrækkes jeg af f...
This Is Odense