Ild i jazzhulen Årets højdepunkt for den eksperimenterende musik udspiller sig nu


Ild i jazzhulen
Koncert | Fredag d. 11. sep. - Lørdag d. 12. sep. 2020 | Ny Vestergade 18, Odense C | Pris: 200 Kr. | Køb billet her | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Pil Lindgreen

Sted: Teater Momentum
Arrangør: Momentum Musik

Sådan her er det: Man kan sidde midt i en infernalsk jazzlarm og tegne musikerne på en skitseblok lænet mod låret, falde i snak med tilrejsende svendborgensere eller portugisere i en sofa i et hjørne af det, der går for at være operaens foyer, men den aften er forvandlet til et uforklarligt helle uden for tiden med bjælder og horn og synthesizere og en fyr i parka på elektrisk fløjte på scenen. Publikum er gamle pibebankere og unge med én dinglende ørering og fynske husvilde i en ujævn men blissed-out forsamling. Løse stole, flaskeøl, bredt generationsudsnit - se for dig, at Dexters og Røde Himmels publikum finder hinanden. 

Jaiyede er ikke en festival - det er kortvarigt men utvetydigt byens hedeste spillested. Det er Jazzhus Montmartre, Church of Sound i Østlondon, Smalls i NY. Du går ind lige fra gaden til et rum der uden store armbevægelser er totalt forandret, alene fordi der foregår noget ekstremt særligt og lækkert på scenen. Det er et sted, der ikke var der i går med sydindiske lydoptagelser der smelter over i blød tenorsaxofon. Der er en bartender der kender dit navn og din ordre, inden natten er omme. Momentum har lavet snigeren og er under booker Casper Tornhøj Schärfe blevet en egentlig musikscene. Også til daglig, men Jaiyede er koncentratet; øjeblikket hvor det hele går op i en højere enhed. Festivalen varer i år lykkeligvis to halve dage fra kl. 17 til midnat - modsat én lang aften i festivalerne 2018 og 2019, hvor man ligesom først kom rigtigt i gang før det hele forduftede og hjørnet igen blev kommunale termoruder og efterårsregn.

Vi holder i skrivende stund fingrene krydsede for at programmet klarer sig igennem aflysningerne, der rammer kulturlivet disse uger: hvis resten af byens barer forbliver åbne, burde Jaiyede også have lov.

Priser:
Partout-billet: 250kr.  
Partout-billet med musikårskort: 200kr.
Endagsbillet: 150kr.

Program:

  1. sept.

Dørene åbner kl. 18:00
19:00 - 20:00: Køs
20:30 – 21:30: Nausia
22:00- 23:00: Cockpit Music

  1. sept.

Dørene åbner kl. 16:00
17:00 – 17:45: Martin Rude & Jakob Skøtt
18:15 – 19:00: Dawda Jobarteh & Stefan Pasborg
19:30-20:30: Embryo
21:00- 22:00: Causa Sui
22:30 – 23:30 Karl Hector & The MalcounsLink til begivenhed

Skrevet af Pil Lindgreen

Jeg er født her, og kan ikke skille byen fra mig selv. Jeg har været igennem alle faser af had, kærlighed og ligegyldighed. Som teenager gik jeg talløse, rastløse ture, som altid syntes at ende på ...
This Is Odense