Gringas Mexikansk streetfood i trygge omgivelser. Ambitiøs mad, uhøjtidelig stemning og pris

Gringas
Eating | Overgade 25, Odense C | Skrevet af: Jens Krog

I den velkonserverede bydel omkring Overgade, som giver anelser om H.C. Andersens Odense, spirer der langsomt friske nye indslag frem i takt med at vi nærmer os tiden, hvor Overgade bindes bedre sammen med resten af byen. Således ligger der blandt andet en ægte mexicansk restaurant som nabo til nu lukkede Den Gamle Kro, hvor nostalgien ellers kunne skæres ud af luften.

På Gringas serveres ikke brun sovs, men tortillas og andet mexicansk street food fyldt med friske - primært økologiske - råvarer, som giver mange flere smagsindtryk end de nachos, du kan få på caféerne, og de grumsede retter, der er resultatet af de mexicanske krydderiblandinger fra supermarkedet. Der er ikke skudt genvej med fordanskede versioner, og hvis du ikke er velbevandret i det mexicanske køkken, er der mange nye smagsoplevelser at hente. Som f.eks. frijoles.

Maden er ambitiøst bondekøkken møder Mexico citys gadejounts, men stemningen og priserne er uhøjtidelige, og det er hyggeligt at sidde på højstolene og se ud på Overgades brosten, mens man eksperimenterer med de forskellige typer af salsa. Det er street food i trygge omgivelser. Maden er ikke nødvendigvis stærkt krydret, selvom chilien er i fokus, men du kan både få lokale øl, vin og cocktails til at skylle ned med, hvis du giver den lidt for meget gas med habaneroen.

  • Man: -
  • Tir - Tor: 16:00 - 21:30
  • Fre - Lør: 16:00 - 22:00
  • Søn: -
Link til sted Find vej


This Is Odense