Odense Musikbibliotek Nordens største musiksamling i jernbanehistoriens katedral

Odense Musikbibliotek
Culture | Østre Stationsvej 33, Odense C | Skrevet af: Mikkel West | 20 anbefalinger

Nordens største musiksamling har stadig til huse i den gamle banegårdsbygning. Som lille traskede jeg, på vej til skolebussen, dagligt igennem lokalerne, der dengang var mørke, rungende og fyldt med en masse fremmede mennesker. I dag er ankomsthallens vægge hvide, og stemningen er mindre katakombisk, men rummet er stadig overvældende. 

Det er et vigtigt element i vores samfund, at alle skal have lige adgang til litteratur og musik, og på Musikbiblioteket har de har som sagt en gigantisk musiksamling, som du kan låne med hjem, upåagtet hvorhenne i kongeriget du bor. Det bliver helt spændende, når du dykker ned i deres LP-samling, der virkelig byder på et bugnende udvalg af obskure jazzplader, electronica-klassikkere, italloperler og alt det, du godt kan lide. Det er ligesom at være i pladebutik og købe alle de vinyler, du har lyst til, uden at det koster nogen penge.

Det er vinylens svar på gratis Spotify uden reklamer. Fyld dit hjem med ny musik og nye plader, men husk at pas godt på dem, så andre kan få glæde af dem. 

Nu skal du opfordre 5 venner til at tage på Musikbiblioteket og låne 5 plader, de ikke kender. Det er nemlig sådan, at jo mere vi bruger Musikbiblioteket, jo mere Musikbibliotek kommer der. 

Måske er Musikbiblioteket ikke de første, der popper op i din facebook-feed, men hold øje med dem - de er ofte skarpe på tasterne og særdeles spændende at følge, selvom de ikke altid er i god tid med deres arrangementer.

Så hold øje og vær frisk på at tage derhen på dagen.

 • Man - Fre: 10.00 - 18.00
 • Lør: 10.00 - 14.00
 • Søn: -
Link til sted Find vej

Teater Momentum Anarkistisk scenekunst og byens kreative foyer

Teater Momentum
Culture | Ny Vestergade 18, Odense C | Skrevet af: Mira Erik | 74 anbefalinger

Her dufter af Berlin på grund af den driftige, kreative iværksættertrang på små midler.

Her er en aura af fortidens BZ-miljøer og baggårdsteatre. Her smager af anarki, af vild energi. 80’ernes plakatfetichisme hilser dig i foyeren, og hvis ikke du kender nogen i baren, så kender du nogen, der kender nogen af dem i baren - fordi de har gået på kunstakademiet eller skuespillerskolen sammen.

Teater Momentum er de hjem fra din barndom, hvor de voksne aldrig var hjemme, hvor dørene altid var åbne, hvor alle folk kom, og ingen var på besøg. Det er byens wienercafé, de intellektuelles salon. Det er her, man kan skændes gennem ismerne og mene vrede ting om det etablerede parnas af gamle, hvide mænd med døde penge. Det er her, folk er smukke og flasher dybe rygudskæringer og second hand-stiletter og helt originale outfits. Her er sex. Her er fest. Her er forventning til livet! 

Teatret serverer en lind strøm af scenekunst i alle afskygninger - og til så god en pris, at man som fattig kunstnersjæl alligevel i rigeligt mål kan få slukket sin tørst. Teater, moderne dans, koncerter, foredrag, film - det hele: Teater Momentum er et teater med det hele på plakaten - inklusive kærlighed.  

 • Man - Søn: 10.00 - 02.00
Link til sted Find vej

Byens Bro Den bedste udsigt over by og havn får man fra broen, der forbinder dem

Byens Bro
Sights, Parks & Activities | Østre Stationsvej 35, Odense C | Skrevet af: Bo Jessen | 2 anbefalinger

Kom op i højden, og kig ud over havnen fra Byens Bro, Odenses nyeste vartegn, der forbinder by og havn for både cyklister og fodgængere og giver dig et helt anderledes syn på byen.

Få gange om året står jeg i en situation, hvor jeg ikke føler, det er mit ansvar at skabe den by, Odense fortjener at være. Hvor jeg kan slappe af og nyde, at jeg står midt i den. Det sker under Odense Film Festival og Phono Festival. Men det skete også under forrige års Havnekulturfestival, da jeg stod midt på Byens Bro og kunne betragte en dramatisk tordenhimmel og solen, der stod lavt bag skyerne og klippede et brutalt silolandskab ud på havnen. Så dramatisk og rigt og alligevel så fredfyldt.

Når man kommer op i højden i en by, sker der noget. Man skifter perspektiv. Som når man ser et børnelandskab for første gang igen som voksen. Man får et nyt forhold til afstande, man ser nogle nye mellemrum og bagsider, man bliver tvunget til at genfortolke det, man ser på. At kigge ud fra Byens Bro er særligt.

Men broen er ikke bare en udkigspost og en praktisk forbindelsesåre for byens bløde trafikanter; den er også en oplevelse i sig selv. Den slanger sig 135 organiske meter over banelegemet som en udfordring af jernbanens funktionalisme og den modernistiske fremskridtstro, der siger, at ligeud er hurtigst frem. På den sydlige side af broen tårner en glinsende pylon 40 meter op i luften. Et vulgært manifest for byens fysiske transformation, som råber til de forbipasserende jyder og københavnere, at der er grund til at hoppe af toget her.

 • Man - Søn: 0.00 - 24.00
Link til sted Find vej

Nordatlantisk Hus Et arkitektonisk must-see på Odense Havn, der også rummer en ny nordisk restaurant med en nordatlantisk drejning

Nordatlantisk Hus
Eating | Nordatlantisk Promenade 1, Odense C | Skrevet af: Brian Lindskov Larsen | Photo: Hannibal-Bach | 15 anbefalinger

Du har ikke været i Ny Odense, før du har vovet dig ned på havnen. Havnen har - udover at være et generelt fedt sted - en række af Odenses vigtige attraktioner. Et af dem er uden tvivl Nordatlantisk Hus. Udefra ser det farligt sejt ud, og indeni har de en ret fantastisk restaurant, hvor man kan få et stykke med rigsfællesskab for rimelige penge.

Huset blev til som et samarbejde mellem Det Grønlandske Hus og Odense Kommune og rummer blandt andet studieboliger til de nordatlantiske borgere i Odense. Det geniale ved stedet er, udover den flotte arkitektur og den smukke beliggenhed ved Odense Havn, den helt særlige restaurant i stueetagen hvor der serveres specialiteter fra Grønland og Færøerne, der perfekt rammer den nordiske gastrotrend. Noma er det nok ikke, men det smager godt og er til ganske overkommelige priser.

Spis overdådig brunch med fabelagtig hjemmelavet Nutella og udsigt over vandet - i restauranten, på den fine terrasse, eller nu endda som take away. Grå klipper og lysende isbjerge har inspireret udformningen af denne perle på havnen, og i himlen over dig flyver isblå fugle af glas.

Udover restauranten byder huset også på koncerter og udstillinger med tilknytning til det nordatlantiske. Butikkens åbningstider: Torsdag kl. 13.00 - 18.00, Fredag kl. 13.00 - 18.00, Lørdag kl. 11.00 - 14.00.

 • Man - Fre: 11.30 - 23.30
 • Lør: 10.00 - 23.30
 • Søn: 11.30 - 16.00
Link til sted Find vej

Musikhuset Dexter Jazz, blues, Americana og alt derimellem på autentisk spillested

Musikhuset Dexter
Culture | Vindegade 65, Odense C | Skrevet af: Kathrine Guldmann | 44 anbefalinger

Du skal tage dine venner under armen og slentre gennem gaderne til Musikhuset Dexter, et af Odenses mest autentiske spillesteder, der fungerer som en fast legeplads for jazzglade mennesker fra nær og fjern. Mød dygtige jazzmusikere, som vil give dig en fantastisk oplevelse fra Dexters lille intime hjørnescene under det lave loft. Akustikken er vidunderlig, atmosfæren er helt unik, og kommer man i god tid, kan man sidde helt oppe foran ved sit eget bord med en stor fadøl og en (imaginær) cigaret og være så tæt på musikerne, at man kan lugte dem.

Er du typen, som gemmer dig i hjørnet, under hattens mørke skygge, med en whisky og en cubansk cigar, skal du finde et andet sted at sidde eller slukke cigaren, for på Dexter er det ikke tilladt at ryge. Heldigvis kan du så meget andet. Er du derimod typen, som ikke kan lade være med at svinge lårene, når livemusikkens magi rammer øregangen, skal du være hjertens velkommen til at blotte dine dansetrin midt på dansegulvet. Til alle os andre - her er også mulighed for at sidde og vippe diskret med foden.

Gå efter det blå lys og tag med! Du må ikke gå glip af den lækre, løsslupne og levende musik, som spilles her - hvad enten det er verdensklasse-jazzekvilibrister eller Odenses spirende musikere. Det bliver smadderhyggeligt.

Spørger man mig, så er Dexter’s gratis mandagsarrangementer en af de bedste måder at tilbringe sin mandag aften i Odense på. Uanset om der står jazz jam, blues eller gypsy/hiphop/poetryslam-fusion på menuen, så er der noget ved den hyggelige stemning omkring de små borde med den dæmpede belysning, der altid gør disse aftener til noget særligt fornøjeligt.  

Søndag er en dag, der for mange er helliget søvn, avislæsning og generel selvgenopbyggelse oven på ugens strabadser. Skulle man have lyst til at prikke hul på den sløve søndagsboble, tilbyder Dexter den vitalitet, man ofte mangler om søndagen. Jeg tør således roligt overlade min søndagstrætte øjne til Dexters dæmpede belysning uden frygt for at døse hen. Mon ikke et skud swingende bigband-energi eller medrivende trommesolo-rytmeakrobatik skulle være nok til at vække de fleste ud af søndagskomaen og give fornyede kræfter til at møde den kommende uge.

Dexter har åbent, når der er noget at holde åbent for - så hold dig ajour på
http://www.dexter.dk/

 • Man - Søn: -
Link til sted Find vej

StudieStuen Danmarks måske hyggeligste studiested. Her kan du få kaffe til en 10’er, gøre et bogkup eller bare nyde et sted, der for alvor har hjerterum

StudieStuen
Culture | Nedergade 12, Odense C | Skrevet af: My | 20 anbefalinger

Er dit hjem uden for dit hjem. Et sted, hvor du kan fordybe dig i dine studier, drikke kaffe for en tier og æde en figenstang, mens du putter dig i tæpper, skramler med din medbragte madpakke og overspringshandler med at kigge på kunsten på væggene (udstillingen skifter fire gange årligt) eller bøgerne i reolerne.
Finder du en særlig interessant bog, kan du bare købe den, og når du har bestået din eksamen og helst ikke nogensinde vil læse dine bøger igen, så kan StudieStuen sælge dem for dig.

StudieStuen er indrettet med klunsede møbler. Lampeskærmene er frynsede. Tæpperne er hæklede. Der er den gode stol, den lidt for hårde stol og den, som vakler. Hjemligt.

Her går du lykkeligt glip af gennemtærsket cafémusik (du får i stedet noget så sjældent som stilhed eller behersket jazz), og lige så lykkeligt slipper du for stressende læsesale, hvor lyden af hektiske fingre mod taster hurtigt sender dit blodtryk på himmelflugt. Okay, men mit i hvert fald.

Konceptet taler til alle studerende, som ikke længes efter campusoplevelsen på Universitetet i Det Fjerne, men som holder af, at pauserne kan nydes ved at træde over dørtærsklen og direkte ind i bymidten. Eller i samtale med nogle af de andre studerende, naturligvis. Uden ond skulen eller schhh’en fra mere ambitiøse medlemmer af racen.

StudieStuen er rammen om et væld af arrangementer, som afspejler de frivilliges brede interesser. Det lille sted har været strikkestue, dansestue, syngestue, foredragsstue, brætspilsstue, koncertstue, lyrikstue og meget mere. Men mere end noget andet er stedet et værested drevet af flinke frivillige, som alle kender hinanden, og derfor er det meget familiært. Men altså – en flink og åben familie, hvor der er plads under vingen, om man vil.

 • Man: 10.00 - 18.00
 • Tir: 10.00 - 21.00
 • Ons: 10.00 - 18.00
 • Tor: 10.00 - 21.00
 • Fre: 10.00 - 18.00
 • Lør - Søn: 10.00 - 16.00
Link til sted Find vej

Brandts 13 Træd ind i et moderne kunsttempel. Gammelt udenpå - nyt og vovet indeni - lysår foran storesøster Brandts

Brandts 13
Culture | Jernbanegade 13, Odense C | Skrevet af: Ane Cornelia Pade | 25 anbefalinger

Brandts 13 - en ulv i fåreklæder. Lad dig ikke narre af den bombastiske, historistiske facade. Bag den tunge hoveddør er det samtidskunsten, der huserer. Det er et kærkomment kontrastfyldt møde mellem arkitekturen og kunsten. Som at holde teenagefest i sine bedsteforældres stue af porcelænsfigurer og pyntepuder.

Siden 2014 har Brandts 13 været store Brandts' frække lillesøster, hvor kunsten er yngre, udstillingerne flere og frirummet større. Brandts 13 var fra begyndelsen en prøvende størrelse, der med tiden har udviklet sig til at blive byens vigtigt(st)e eksperimenterende rum for samtidskunsten og jo mere der stables kommercielle konceptshows op i moderskibet, jo friskere står 13s valg.  Følg marmortrappen op gennem bygningens gamle sale og mød de levende værker.

 • Man - Tir: -
 • Ons: 10.00 - 17.00
 • Tor: 12.00 - 21.00
 • Fre - Søn: 10.00 - 17.00
Link til sted Find vej

Munke Mose & Stryget Boldspil, grillhygge og å-liv i solen... eller kunstgalleri, isvaffel og sejltur op ad åen

Munke Mose & Stryget
Sights, Parks & Activities | Munke Mose, Odense C | Skrevet af: My | 11 anbefalinger

Drik aften-øl på kanten af Odense Å med solen i ansigtet og utravle mennesker på tæpper omkring dig. Spring mellem åkandeblade på Eventyrlegepladsen, sejl til ZOO med flodpram eller hop i åen på din sidste skoledag.

Mosen er latinerkvarterets sydligste bastion, hvor det bedste fra byen og naturen samles på ét sted; vand, træer, græs, andefodring, åfart, kunstudstillinger, skulpturer og legeplads. Et godt sted at hænge ud med venner, engangsgrill og dåsebajere om sommeren. Et lige så godt sted at søge hen, hvis hestehalen skal svinges, og din tyngdekraft-trodsende sportskrop skal vises frem i neonfarvet løbetøj.

Der er på solrige dage altid mindst én sølvgrå ghettoblaster, som spiller musik fra svundne årtier. På legepladsen: børn. På de åbne græsarealer: fulde folk. Rig mulighed for at høre en sandhed eller to, altså.

 • Man - Søn: 0.00 - 24.00
Link til sted Find vej

RecordPusher Vinylpusher i særklasse - nyt, gammelt og en øl mens du pladebladrer

RecordPusher
Shopping | Overgade 18, Odense C | Skrevet af: Bo Jessen | 7 anbefalinger

En lille, intim forretning, et stort udvalg af vinyler på tværs af genrer - både nye og brugte - og svar på alle dine spørgsmål. Det gør RecordPusher til en af de bedste pladeforretninger i Danmark.

Efter mange år i brorens kultbutik, Moby Disc, åbnede Bo i 2011 RecordPusher.com og debuterede tre år senere med den fysiske butik i Overgade. Indimellem i (bitter) konkurrence med brormand, der i 2015 genåbnede Moby Disc et langt stenkast væk.

Jeg har besøgt vinylforretninger i alverdens storbyer og ved derfor, hvad jeg forbinder med den rigtige vinyloplevelse: At købe lyd på vinyl skal være en helstøbt oplevelse med plads til at føle, mærke og lytte sig frem. At være helt til stede, tage sin tid og have overskud til at lære noget nyt.

Lige netop dét kan du hos RecordPusher. Efter indlemmelsen af nabolokalet har RecordPusher fået en lille lounge, hvor du kan få kaffe, øl, vin og bobler. Der er altid lyd på højtalerne, og hvis du er heldig, kan du få lov at streame fra tablet inden køb (spørg ved disken). Du kan nævne en genre og få en anbefaling, du ikke havde ventet, og så er der, vigtigst af alt, altid nye plader i reolerne.

Her er særligt fokus på nyudgivelser og et bredt genremæssigt udvalg med en overvægt af indie. Bo er altid god til at have koncert- og festival-aktuelle kunstnere på lager, så det er også en oplagt mulighed for at lytte op på en kommende koncertoplevelse.

Kig forbi til en nærværende vinyloplevelse i en af Danmarks mest velassorterede, uafhængige pladeforretninger. Tag plads i vinduet, eller på bænken foran butikken og følg med i livet på Overgaden.

Der er altid åbent den første søndag i hver måned også fra kl. 11-15.

 • Man - Tor: 09.00 - 17.30
 • Fre: 09.00 - 19.00
 • Lør: 09.00 - 16.00
 • Søn: -
Link til sted Find vej

mmoks ​Når mad bliver sjovt. Tilbagelænet trylleri med fiskeskind og flæskesvær

mmoks
Eating | Kongensgade 65, Odense C | Skrevet af: Kristian Bang Hansen | Photo: Hannibal-Bach | 1 anbefalinger

I foråret 2015 sparkede de unge drenge fra Mmoks døren ind til den odenseanske restaurantscene med fiskeskind, griseører og høbagte rødbeder. Når du går på Mmoks, er det for at blive underholdt, ikke for at opleve stilsikkert bistrohåndværk. Farvel til ideen om et velkomponeret værk på 3 retter til 300 og goddag til en skizofren tilvalgsliste af retter med global inspiration og lokale ingredienser.

Ikke alene maden er en leg, også et skiftende cocktailkort med så forskellige byggesten som sydfynske grankogler, rosmarin, kommen, granatæble og havtorn gør besøget i den nordlige del af Kongensgade særligt interessant.

Hver tirsdag kl. 18 er der rundbordsmiddag i restaurantens baglokale. Alt ad libitum for 295 kr.

Indretning er stilsikker, endda ambitiøs, men måske en anelse for pæn til det tilbagelænede spil for sanserne. Mmoks er en inspireret pausestund, og selvom det ikke er alle retter, der sidder lige i skabet, så er Mmoks et af de senere års mest spændende nyskud på den odenseanske restauranthimmel.

Kig forbi restauranten og husk at følge deres fest på instagram: @restaurantmmoks.

 • Man - Ons: 17.30 - 21.00
 • Tor - Lør: 17.30 - late
 • Søn: -
Link til sted Find vej

Nelle's Coffee & Wine, Pantheonsgade Kaffe-, juice- og vinbar med høje standarder, høje priser og pinocchiokugler

Nelle's Coffee & Wine, Pantheonsgade
Drinking | Rosenbæk Torv 1, Odense C | Skrevet af: Pil Lindgreen | 2 anbefalinger

Nyd gennem-god filterkaffe på en regnvejrsmorgen eller et (to, tre) glas vin i glødepærernes skær på en sommeraften. Musikken er ikke muzak, bønnerne og druerne er upåklagelige, og priserne er naturligvis tilsvarende høje.

Klientellet er bredt, men altid velklædt; i dagstimerne med en let overrepræsentation af studerende, og så unge kreative/professionelle, der holder ”møder” stående omkring et bord og ”arbejder” ved laptops. Om aftenen med alle slags forgyldte verdensborgere, der spiser tapas og for en stund glemmer, at verden brænder. Her er uden konkurrence byens mest velassorterede internationale magasin- og avisrække. Udendørsservering om sommeren. Økois. Kasketter med logo. Hvad mere kan hjertet ønske sig ...?

Det her er den originale Nelle’s, den første i byen og den første i verden. I Overgade ligger nr. to, og den er i den grad også et besøg værd, ikke mindst fordi den åbner tidligere end noget andet kaffevandingssted i byen. Det er ikke svært at forestille sig, at der snart kunne ligge en Nelle’s på hvert gadehjørne i Danmark, men foreløbig er det altså kun Odense, der har fornøjelsen.

Men hvem er Nelle egentlig, og hvorfor har hun lagt navn til den café, der startede byens god-kaffe nybølge i 2012? De tre kompagnoner bag projektet havde til at begynde med tilsammen fem drenge og én pige - drengene fik hver en juice opkaldt efter sig - mens Nelle fik æren af at kunne vokse op med et stamsted ligesom Sam's.

Det var virkelig på allermest fremsynede iværksættervis, at deres forældre åbnede denne ægte kaffebar i Rosenbæks glaspalads (der havde levet hele sit korte liv siden 2004 i håbet om, at nogen ville få øje på, at her kunne der blive lækkert) med facade ud mod Pantheonsgade og Amfipladsen. Krydsfiner, danske designmøbler og grafiske plakater med kække livstilsslogans fuldender stedets in-kvalitet.

 • Man - Fre: 8.00 - 22.00 (eller senere)
 • Lør: 9.00 - 22.00 (eller senere)
 • Søn: 10.00 - 18.00
Link til sted Find vej

Ungarsk Vinstue Byens bedste brune bæverding. Øl i dagtimerne og en sand killer på dødsruten

Ungarsk Vinstue
Drinking | Bredstedgade 2, Odense C | Skrevet af: Jakob Cæsius Krohn | 1 anbefalinger

En by uden et bredt sortiment af brune værtshuse kan ikke kalde sig en ærlig storby. Men dem kan Odense selvfølgelig også byde på. Tinsoldaten (”Tinneren”) og Tingstedet er legendariske. Men lidt uden for alfarvej, i Skibhuskvarteret, ligger vandingsstederne som perler for fulde svin. Og bedst af dem alle er Ungarsk Vinstue. Vægmalerierne angiver den helt rigtige husar- og sigøjnerånd, ovenpå kan du få dig et slag skomager, beundre krofatter Arnes raritetskabinet/rædselsgalleri og lytte til Rock Nalles eviggrønne ”Min fars roemark i Skjern” på jukeboksen.

Ved særlige lejligheder er det også muligt at få dækket op med fin dug på billardbordet, som da denne signatur fyldte 3 x 15 år. Live-koncerter og andre arrangementer afholdes jævnligt, og hvis kromutter Connie tillader det, bidrager Arne meget gerne til løjerne.

Pas på hønsestien ned til herretoilettet!

 • Man - Ons: 09.00 - 19.00
 • Tor - Fre: 09.00 - 22.00
 • Lør: 11.00 - 22.00
 • Søn: 11.00 - 18.00
Link til sted Find vej

Eventyrhaven Morgenøl, ispind og solbadning i byens grønne gryde

Eventyrhaven
Sights, Parks & Activities | Eventyrhaven, Odense C | Skrevet af: Pil Lindgreen | Photo: Hannibal-Bach | 4 anbefalinger

Lad dig ikke snyde af navnet - der er hverken forlystelsespark eller turistfælde i sigte i Eventyrhaven; en grøn gryde af en park, der er som skabt til solbad midt i byen. Jo, officielt hedder den H.C. Andersens Have, og digteren står da også og troner i halvanden persons størrelse på bakken og modtager hvert år blomsterkranse på sin fødselsdag, men der er aldrig nogen, der kalder parken andet end Eventyrhaven, og i virkeligheden er H.C. kun til stede som en drømmende tankestreg. De vigtige statuer er i stedet Aksel Hansens længselsfulde nymfe Echo (1888) og Erik Heides skulptur helt nede i åen, Papirbåden (1985), der pirrer henholdsvis voksnes og børns fantasi.

Trods legeplads og et salsahjørne med is og udskænkning har Eventyrhaven en mere forfinet, ja endda hemmelig aura end nogen anden park i byen. Måske fordi den faktisk er en ø; måske fordi den har en fortid som lukket land; først som klosterhave, senere som Læseforeningens indhegnede paradis, hvor kun bedsteborgere måtte nyde deres læsning indtil 1942.

Siden blev hele området, inklusiv klosterkirkens urtegård, åbnet for offentligheden, og i dag kan alle slikke sol eller lege på havens bakkedrag. Bakker i Odense, faktisk! Trappestrøget går stejlt ned mod åen og nærmest trygler om en hovedkulds dødscykling. Men vender man sig om til fods og kigger tilbage, har du udsigt op mod rådhus og domkirke, der bliver mere fjerne og fremmedartet høje, jo længere ned man kommer. Man kan ikke længere høre trafikken suse fra Albanigade, hvor letbanebyggeriet har omdannet vejen til byggeplads, men alting er alligevel hvid støj bag anderap og de reggaespillende skoleelever, der garanteret har lagt et tæppe på plænen.

Følg årstiderne i den blomstrende cirkelhave, og dyrk buegangene med bænke i skjul, hvor man kan stjæle kys eller drikke dåseøl i skygge, uanset hvor solen står på himlen.

 • Man - Søn: 0.00 - 24.00
Link til sted Find vej

Den Smagløse Café Byens grimmeste café er også den hyggeligste. Forvandler sig til en populær bar efter mørkets frembrud

Den Smagløse Café
Drinking | Vindegade 57, Odense C | Skrevet af: Kathrine Guldmann | 2 anbefalinger

Hver gang, jeg møder nytilkomne mennesker i Odense, anbefaler jeg dem at besøge dette finurlige sted. Netop nu hænger jeg med en god kop kaffe på et af de gamle bussæder, der udgør en afkrog af caféens interiør. Hver dag møder man et skønt personale, som serverer god kaffe, og på den anden side af disken findes det berygtede Pòlseum, som er et Must See!

Det er som at træde ind i din skæve mormors gamle dagligstue - pyntet med lyskæder, indiske elefanter på snor, brunt avispapir samt gamle malerier i loftet og Aristona-radioer. Væggene er orange som mine forældres gamle køkken fra 70'erne. Her er så trygt, rart og tilpas snusket ... Og dér! Lige foran mig, hænger det evigt klamme Baby Born-hoved, der stille drejer, når vinden lister ind.

Her kan du sidde og filosofere, mens du beskuer den lysende antikke globus, eller nyde solen og vejret i den efeu-begroede gårdhave, begå dybe samtaler, lave manglende afleveringer, drikke en specialøl, holde dit stævnemøde og møde mennesker fra nær og fjern. Mængden er mangfoldig i både alder og type, og hov, der går min klasselærer, Bob da dap bob, det' ham, han går lige der!

Om aftenen skruer de op for musikken, alt det gode. Gorillaz, Caravan Palace, de nyeste tophits fra radioen og meget andet. En summen og energi som ingen andre steder. Et perfekt sted til en date, til at droppe det med kæresten og til jobsamtalen.

Ærlig talt, så er jeg bare pjattet med stedet.

 • Man: 12.00 - 01.00
 • Tir - Ons: 12.00 - 02.00
 • Tor - Lør: 12.00 - 03.00
 • Søn: 12.00 - 22.00
Link til sted Find vej

No. 61 Pioneren blandt byens nye bistroer er stadig det rigtige valg til et uformelt og hyggeligt restaurantbesøg

No. 61
Eating | Kongensgade 61, Odense C | Skrevet af: Bo Jessen

Danmarks bedste bistro/brasserie 2014. Simpelt, rustikt og ærligt. Fransk, dansk, europæisk. Gode fynske råvarer. Et veldrejet vinkort. Intimt og uformelt som et fransk landkøkken.

Så burde der vel ikke være være behov for at tilføje så meget mere. Men det er der. Den kokke-, tjener- og sommelier-uddannede Martin Pilsmark er desuden manden bag kogebogen "61 Licks", der, med udgangspunkt i retterne på No. 61, er kåret som Danmarks bedste kogebogsudgivelse i 2014 og som efterfølgende også vandt titlen som "Gourmand Best Chef Cookbook in the World".

Åbningen af Restaurant No. 61 i 2010 var med til at sætte gang i den store gastronomiske opblomstring i Odense, som har ført til, at No. 61 nu ligger som en af tre gode restauranter i den nordlige del af Kongensgade.

Behandlingen er altid særdeles god, og stemningen høj.

Hovedret: 195,-
2 retter: 275,-
3 retter: 325,-
Vinmenu pr. glas: 75,-

Lyder stegt unghane med grønne asparges, forårsløg og sauce velouté med morkler godt? Så husk at bestil bord!

 • Man - Lør: 17.00 - 24.00
 • Søn: -
Link til sted Find vej

Dr. Adams Uafhængig fashion pusher med nøje udvalgte sager på hylden

Dr. Adams
Shopping | Pogestræde 24-28, Odense C | Skrevet af: Bo Jessen

Contemporary, mainline og street. Dr. Adams er din uafhængige fashionpusher, hvis du er til APC, AMI, Maison Margiela, Common Projects, Henrik Vibskov, Paul Smith eller det der er mere street.

Beliggende i ældgamle Pogestræde har den hyggelige forretning udviklet sig meget siden åbningen i midten af 90'erne og er nu Odenses ubestridte hovedleverandør af kluns til modehungrende bymennesker.

Sæsonens varer håndplukkes af butikkens to indehavere, og det er altid et godt udgangspunkt for et skarpt koncept, selvom udvælgelsen og ambitionerne stadig kan blive endnu skarpere.

Dr. Adams arrangerer også intime baggårdsfester efter butikkens kunder i de lyse sommeraftener - følg med på deres sociale profiler.

 • Man - Fre: 10.00 - 18.00
 • Lør: 10.00 - 16.00
 • Søn: -
Link til sted Find vej

Il Gusto Den mest vidunderlige italienske is

Il Gusto
Eating | Vindegade 84-86, Odense C | Skrevet af: My

Stefano Di Gaetano blev forelsket i pigen fra Fyn, skiftede København ud med Odense og pædagogjobbet ud med et som is-mager.

Nu eksperimenterer han dygtigt med smagene i sin perle af en isbutik, som rummer fløjlsbløde klassikere som chokolade og jordbær, men også ny-klassikere som mascarpone med akaciehonning & havtorn-sorbet. Eller æblemost. Eller whisky-creme. Eller saltkaramel.

Eller prøv en siciliansk "brioche": smørmættet brød her serveret overskåret med to kugler blød gelato i midten.

Du kan sikre din popularitet ved at tage en islagkage under armen, inden du drager ud i sommerlandskabet. Døre vil åbnes, mure vil falde!

 • Man - Søn: 12.00 - 21.00
Link til sted Find vej

Cafe Fleuri En frankofil dame-oase med eksklusive lækkerier og servering i baggården

Cafe Fleuri
Shopping | Nørregade 28, Odense C | Skrevet af: My

Cafeen er Odenses yndigste, detaljemættede dame-oase i opposition til alt, der er nyt og nordisk bark-og-hvidt. Det er et pussenusset univers i en Wes Anderson’sk farvepalet. En frankofil østrogen-rede med søde delikatesser og bugnende blomster. Fleurí er et civiliseret modspil til festivalstol og håndbajer. Når du vil op på små, klikkende hæle og nyde noget eksklusivt og yndigt et helt særligt sted.

Fleurí har adopteret nabobutikkens lokaler, så der nu er ekstra kvadratmetre til at huse de franske sæber, håndlavede chokolader, struttende krydderurter, boblende vine, specialøl og te. Og altså økologisk brunch. Her dufter af alt godt – en slags duftens multifrugtjuice, hvor man elsker det hele og ikke kan skelne delene fra hinanden.

Når solen skinner, kan man sætte sig i den bedårende gårdhave, som ingen kan se for første gang uden at udbryde "naaaj!" og lægge hovedet sådan lidt på sned. Her svømmer guldfiskene i en rislende dam under krogede træer.

Kaffen er god og stærk, og den serveres i smukke musselmalede kopper og med en blød smørkaramel på siden.

 • Man: -
 • Tir - Fre: 10.30 - 17.30
 • Lør: 10.00 - 14.00
 • Søn: 11.00 - 15.00
Link til sted Find vej

A. Binicki Kunstnerartikler Baggårdsgodt-gemt specialforretning med malergrej, papir og pigment

A. Binicki Kunstnerartikler
Shopping | Nørregade 39, Odense C | Skrevet af: Pil Lindgreen | Photo: Hannibal-Bach

I en passage inde i karréen lige der, hvor Nørregade drejer om sit eget hjørne, ligger en gul baggård. På vej derind går man forbi en plakatvæg i glas, og som det ikke var nok, hænger der bag glasset et emaljeskilt. Det fortæller, at her ligger A. Binicki Kunstnerartikler, en hemmelighed af de større.

Jeg opdagede selv baggården og butikken ved et rent tilfælde en dag for ikke så mange år siden, hvor jeg skød genvej på cykel fra Thomas B. Thriges Gade til Nørregade i regnvejr, og overraskelsen ved at finde sådan en skat kan opveje uendeligt mange tirsdage, hvor man bliver gennemblødt, mens man venter på grønt lys i monsterkrydset Stationsvej/TBT.

Familievirksomheder går normalt i arv, når de gamle grundlæggere er klar til at overlevere til &søn eller &efterkommere. Her er det omvendt. Karen og Dusan Binicki overtog forretningen fra deres søn Andreas (ja – emaljeskiltets A.), der i en blanding af ungdommeligt overmod og utidssvarende gammelklogskab startede den kompromisløse kunsthandel i 1999 i Nørregade. Siden flyttede den ind i det gule baghus, og familien satte selv det tidligere bageri i stand, så det blev klar til at være kunsthule. ”I stand” betyder knofedt, male og gøre rent – de hvidkalkede rum har stadig ånd og synlig bagerfortid, heldigvis.

På hylderne i det tætpakkede lokale står alt tænkeligt til både de helt professionelle og dem, der bare skal have en rigtig dejlig kalligrafipen at skrive pænt med: papir, kridt, fedt, pastel, akryl, rå koldpresset linolie på glasflaske og kolber med rent pigmentpulver, så man selv kan blande sine farver, lidt ligesom slik. Der er ellers en del laboratorie over udvalget af gummi og lak og kemikalier, men kunstnere er jo også en slags alkymister.

Det hemmelige gårdrum er grund nok i sig selv til at opsøge kunsthandlen, men ifølge Karen Binicki er det efterhånden lidt for hemmeligt. Hun er en af dem, der mærker, at færre folk drysser forbi, mens ombygningen af nabolaget står på. Jeg krydser fingre for, at hun holder ud, til det er ovre. For kunstgrej er noget af det, der er sjovt at købe i virkeligheden, så man kan se alle farverne i tuber på række foran sig, beføle grafitten, sætte fingre på papiret, og ikke mindst få kyndig vejledning af et menneske, der føler for sine varer.

For elever på kunstskoler, aftenskoler og kunstakademiet er der rabatter, og om onsdagen holder Karen bogmarked udenfor med kunstbøger og andet antikvarisk godt. Hvis det altså ikke regner.

 • Man - Fre: 11.00 - 17.30
 • Lør: 11.00 - 14:00
 • Søn: -
Link til sted Find vej


This Is Odense