Skriveworkshop, skriv! Engelsksproget skrivekursus i Odense


Skriveworkshop, skriv!
Andet | Torsdag d. 7. nov. 2019 | Pris: 0 Kr. | Skrevet af: Elena Stanciu

Arrangør: Write, Odense

“Ikke for at freake dig ud eller noget, men jeg tror jeg er min generations stemme. Eller i hvert fald en stemme, i en generation.” - Hanna Horvath, Girls

Endnu bedre end den selvhøjtidelige, selvsikre deklaration er den omgående tilbagetrækning af udsagnet - så ved vi ligesom fra begyndelsen, at Hannah, forfatter-in-spe, kæmper lige så meget med tvivlen, som hun omfavner selviscenesættelsen. Det er det, der gør hendes figur både sød og excentrisk og utroligt relaterbar.

Jeg har altid troet, at jeg skulle være forfatter, når jeg blev stor - og det tror jeg stadig. Tit føler jeg, at der gemmer sig en historie et sted i mit hoved, der bare venter på at modnes og en dag vælte fuldt formet ud på siden gennem ét langt skriveanfald. Jeg ved ikke, hvad det er for en historie, og måske er det bare en slags fantomsmerte fra en dødfødt tanke, næret af ønsketænkning. Det er nok ikke den sundeste tilgang til at skrive, selvom det er romantisk på en Tom Wolfe’sk måde. At skrive må snarere bestå af hårdt arbejde og planlægning; skrivning, genskrivning, afbrudt af anfald af tvivl, tålmodighed og angstfuldt håb, og til sidst er det det hele værd. Sådan må det være - det lyder også mere realistisk og mere tilfredstillende, at historien skal have hjælp til at fødes. 

Så løb - ikke gå - hen til denne skriveworkshop med Sarah Fisher fra Write, Odense. Sara er freelanceforfatter, underviser og facilitator og har en vinkel på skrivekunsten, der virkelig inspirerer mig: “At skrive er at besidde en vidunderlig hemmelighed: Det er en åbenbarende øvelse, uanset om teksten bagefter får læsere eller ej. At skrive giver os lov til at udtrykke os, at kuratere sandheder og lader os tage kontrollen over vores egen fortælling.” Kampen er halvvejs vundet med hende på din side, vil jeg tro.

Det hele - skrift, højtlæsning, feedback - foregår på engelsk. Tilmelding her.

Link til begivenhed

Skrevet af Elena Stanciu

Elena has an MA in American Studies from SDU, and currently works as Features Editor for arts and culture publication PETRIe. She is interested in visual culture and contemporary art, design an...