Glow. Kalder: alle lysdyrkere Lysshow & loppemarked


Glow. Kalder: alle lysdyrkere
Andet | Mandag d. 23. dec. - Søndag d. 29. dec. 2019 | Pris: 75 Kr. | Skrevet af: Elena Stanciu

Arrangør: Glow Gardens Odense

Til daglig er Odense er ikke et flashy sted. Sommerfestivalerne og vinterudsmykningen er der, hvor byen tillader sig selv at glitre lidt. Ellers lader alle til at befinde sig godt med byens lavmælte sommercharme og dens stemningsfuldt skumle vintre, hvor vi alle overlever på stearinlysenes håbefulde glød.

Glow Gardens Odense smider en gigantisk lysbombe ned i vores forhold til det uendelige danske mørke. Hyggelige og diskrete gadeudsmykninger og caféernes fyrfadslys på bordene har i år fået en kæmpe, blændende lysnabo; en have fuld af glitz og bling, der dog (heldigvis?) begrænser sig til et 6000 m2 stort “indendørs eventyrland”. Jeg er ikke just i målgruppen for sådan et lysextravaganza - jeg elsker dunkle kroge og lavt blus på lamperne; teen forbliver ligesom varm længere og tæpperne er blødere i halvmørke - men hvis du er en lysdyrker, så er Glow Winter Adventures lyshav et absolut must-see i juledagene før mørket falder på igen. 

Glow rummer også et loppemarked, som er åbent mellem jul og nytår (27.-29.12) og så kan dem, der startede 2019 med en omgang KonMari jo slutte cirklen smukt. Ud med det gamle og ind med det nye - altsammen under blændende Glow-stråleglans og ikke alene et nyt års men et nyt årtis metaforiske friskhed. 

Bemærk dog at Glow holder lukket mellem 24.-26.12. 

Foto: Glow Odense, @ixlphotography

Link til begivenhed

Skrevet af Elena Stanciu

Elena has an MA in American Studies from SDU, and currently works as Features Editor for arts and culture publication PETRIe. She is interested in visual culture and contemporary art, design an...