Værdipapir Sommerskole i papirfremstilling på Hollufgård


Værdipapir
Andet | Mandag d. 6. jul. - Onsdag d. 8. jul. 2020 | Hollufgårs Allé 26, Odense SØ | Pris: 0 Kr. | Skrevet af: Elena Stanciu

Sted: Skulpturpark Hollufgård
Arrangør: Skulpturpark Hollufgård

Jeg købte engang en alt for dyr notesbog. Det var under et besøg på et marked for håndlavede ting i Odense sidste år, og det blev hurtigt klart for mig, at jeg ikke havde råd til noget på det marked. Men jeg blev revet med af historien om notesbøgerne, som den blev fortalt af deres skaber; selvfølgelig en kærlig fortælling om omhyggeligt udvalgte økologiske ingredienser til fremstilling af papiret; noget med bananblade og andre blade fra Sydamerika, og en række indbindingsdetaljer som jeg siden har glemt.

Til sidst havde jeg stået så længe med den lille notesbog i hænderne, at jeg blev nødt til at købe den. Og det gjorde jeg så - på prisskiltet stod der 75,- men historiefortælleren sagde 100,- og jeg følte at historien var differencen værd. Måske endda mere. Det var en lektie i påskønnelse af små ting og tålmodighed.

Selvfølgelig har jeg ikke brugt notesbogen meget siden - den er alt for værdifuld til mine småskriblerier!

Sommerskolen i papirfremstilling denne sommer er et must for børn i alderen 6-10 år. Papir er en af de hverdagsmaterialer, vi ikke lægger meget mærke til i sig selv. Det bærer andre ting frem  - tegninger, beskeder, lektier, forsøg og fejltagelser. Papir er en loyal tilstedeværelse i vores tidlige liv, hvor vi klipper i det, kaster med det og krøller det sammen når vi selv er kreative, men vi lærer samtidig at være forsigtige og ærbødige over for papir, når det bærer andres kreativitet i form af en bog. 

Der er mange lektier at hente i vores hidtidige brug af papir og fremtidige generationers forhold til materialet. Papirfremstillingsskolen er et godt sted at starte.

 

Link til begivenhed

Skrevet af Elena Stanciu

Elena has an MA in American Studies from SDU, and currently works as Features Editor for arts and culture publication PETRIe. She is interested in visual culture and contemporary art, design an...