Bilfri by #1: Ny Vestergade Broen mellem park og centrum


Bilfri by #1: Ny Vestergade
Andet | Mandag d. 12. jul. - Søndag d. 18. jul. 2021 | Odense | Pris: 0 Kr. | Skrevet af: Anders Skovgaard

Sted: Odense by
Arrangør: Os alle

Ny Vestergade er for mig Odenses mest attraktive gade. Husenes stil, de tre teatre i bunden, gallerierne og ikke mindst det nye design med de gule klinker og træer. Derudover er det livskilen mellem gågade og Munke Mose. Mellem 7-elleven og solbadning ved stryget. Og totalt uforståeligt, at den ikke er lukket for biltrafik endnu.

Ny Vestergade

Nuværende status: sivegade, en såkaldt leg- og opholdsgade. Et resultat af ren ubeslutsomhed, hvor biler og børn, fulde folk og cyklister må zigzagge mellem hinanden.

Hvorfor bilfri: fordi det ofte er livsfarligt at gå i gaden i de måneder, hvor det er vejr til at være i mosen. Gående og cyklende har ofte den fejlagtige opfattelse, at det er gågade med dertilhørende manglende opmærksomhed og mange bilister virker til at have svært ved at forstå, hvad 15 kilometer i timen betyder. Derudover virker den formålsløs som bilgade udover for de beboere, der kan holde i deres baggårde, hvilket er meget få. Samtidig vil det sandsynligvis forstærke de visioner for gaden ombelægning i 2018, hvor der var ønske om en mere hyggelig og grøn gade med siddestemning.

Påvirkning: Umiddelbart ingen udover for de få, der har baggård til bilparkering, men dem kunne man tilbyde pladser til, f.eks. i parkeringshuset ved Filosofgangen.

Hvad kunne det blive til: Byens lækreste gade. Mere grøn beplantning af lidt lavere karakter, et par enkelte træer mere (dog uden at tage fornemmelsen af udsigt oppe fra Vestergade) og måske udvikling den niveau-dynamik, som f.eks. er foran Teater Momentum. Udnytte gadens hældning og lave flere mindre terrasser ned ad gaden.

Den ultimative drøm ville være, at gøre Søndergade og Vesterbro hen til hvor den krydser Vindegade/Ansgargade helt bilfri a la strækningen på Vestergade fra H.J. Hansen til Holsedore.

Link til begivenhed

Skrevet af Anders Skovgaard

For mig er Odense et forsøg. En åben by, hvor jeg kan skabe mig selv ind i. En mulighed for at gøre noget tingene på en anden måde. Eller det er det hvert fald blevet. Personlig tiltrækkes jeg af f...
This Is Odense