Mosaikfriserne på Skt. Anne Guldet på væggen


Mosaikfriserne på Skt. Anne
Andet | Mandag d. 19. jul. - Søndag d. 25. jul. 2021 | Odense | Pris: 0 Kr. | Skrevet af: Anders Skovgaard

Sted: Odense by
Arrangør:

Mosaikfriserne på lægehuset. Der er måske ikke så meget interessant at skrive om guldet på Sankt Anna Plads end at det er meget ulig andet i Odense. Jeg ved ikke engang om jeg kan lide det, men jeg kan ikke undvige en fascination af det alligevel. Det er meget opmærksomhedskrævende, når man først har opdaget det. Tror der gik et par år før jeg så op, men siden har jeg ikke set andet, når jeg cyklede forbi.

Helt simpelt står der bare SYGEKASSEN ODENSE og figurene forestiller læger, sygeplejere, der er i gang med deres dåd at behandle dem, der har brug for hjælp. Det nederste billede forestiller vist en fødsel og det øverste er lidt mere utydeligt for mig.

Mosaikfriserne er lavet af maleren Grethe Jacobsen (1912-91), der var datter af arkitekten Holger Jacobsen, der tegnede selve bygningen. Odense Sygekasse blev stiftet tilbage 1917 af justitsråd Marius Sørensen og selve bygningen blev påbegyndt i 1947. Jeg har ikke kunne finde så meget mere om Grethe Jacobsen, udover nogle mindre malerier, så måske er der ikke mere at skrive om den sag eller også er hun endnu en af de mange kvindelige kunstnere, der ikke har fået meget plads i eftertiden. Jeg kan se på nogle gamle billeder, at motiverne har ændret sig, men måske jeg bare ikke har set ordentlig efter... Måske nogle af jer derude, der ved noget mere og kan dele det med os? Ellers har vi altid friserne på Sankt Anne Plads!

Link til begivenhed

Skrevet af Anders Skovgaard

For mig er Odense et forsøg. En åben by, hvor jeg kan skabe mig selv ind i. En mulighed for at gøre noget tingene på en anden måde. Eller det er det hvert fald blevet. Personlig tiltrækkes jeg af f...
This Is Odense