Kandis for livet Rejsende i livsglæde


Kandis for livet
Film | Mandag d. 27. sep. - Onsdag d. 29. sep. 2021 | Brandts Passage 39, Odense C | Pris: 0 Kr. | Køb billet her | Skrevet af: Anders Skovgaard

Sted: Cafe biografen
Arrangør: Cafe Biografen

Alene da jeg så titlen og filmplakaten var jeg helt sikker på, at det var en af de film, som jeg bare måtte se. Og efter at have set traileren og tjekket op på instruktøren, Jesper Dalgaard, så kunne det kun gå for langsomt.

Kandis for livet må vist være biografernes mest fascinerende, smukke og konsekvente film i øjeblikket. Billederne, lydsiden og ikke mindst castingen er skarpt skabt til hinanden og hele universet omkring Kandis-Johnny er virkelig en dokumentarisk skattekiste.

I Kandis for livet møder vi det populære dansktop-band Kandis og en række af deres mest hardcore fans. Vi møder dem til koncerter og ikke mindst hjemme hos dem selv, hvor de ret generøst fortæller om deres liv i relation til Kandis-Johnny. Ofte på afstand og med en beundringsværdig dedikation til ham. For dem er Kandis ikke bare musik, men en redning – en vej væk fra de dårligdomme og ulykker, som hver af dem har med sig i livet og af forskellige karakter. Man ville ikke kunne kategorisere dem i en bestemt kasse - de er som så mange andre med enkelte undtagelser, men dog har flere af dem det til fælles, udover Kandis, at de måske ikke har fået den nemmeste vej i livet eller hvert fald ikke har mange at dele det med.

Kandis for livet er ganske rigtig en dokumentar med ægte mennesker og historier. Der virker intet forlorent over hverken Johnny Hansen eller de mange fans. De virker til at føler, elsker og lever i overensstemmelse med hvordan vi møder dem på biograflærredet. Alligevel formår instruktøren at skabe små historier og dramatiske forløb i måden filmen er castet, filmet, klippet og i musikken, der tilfører en fascinerende dybde, som var det en del af større fortælling. Det er ikke bare Kandis med fans, det er levet liv med indre meningsfulde formål, håb, drømme og sorg. Instruktøren har tydeligt formået at få det frem og i det store og hele med respekt for de deltagende. Der er ikke nogen af dem der decideret bliver udstillet, måske med undtagelse af brødrene Fup, men det er alligevel på en kærlig og respektfuld måde. Dokumentaren er skarpt

Jeg var virkelig betaget af filmen, som både er sjov, sørgmodig, eftertænksom og livsbekræftende. Den er smukt filmet med Stroud Göl Pearce som fotograf og musikken/lydsiden er virkelig godt og overraskende ramt af komponisterne Søren Sttenager og Christian Pehrson Balvig. Den er måske ikke som mange måske forbinder med en klassiske dokumentar, hvilket gør det lidt svær at finde film der minder om, men på nogle områder har Kandis for livet noget opbygningsmæssigt og æstetisk tilfælles med f.eks. ”I kælderen” fra 2014 og ”Some Kind of Heaven” fra 2020, men kun momentvis. Den er også helt sin egen.

Billedet er fra Cafébiografen, hvor der lige nu udstilles små portrætmalerier af de medvirkende, malet af Peter Bøgelund.

Link til begivenhed

Skrevet af Anders Skovgaard

For mig er Odense et forsøg. En åben by, hvor jeg kan skabe mig selv ind i. En mulighed for at gøre noget tingene på en anden måde. Eller det er det hvert fald blevet. Personlig tiltrækkes jeg af f...
This Is Odense