Orgelfestival Lyden af det store instrument


Orgelfestival
Koncert | Torsdag d. 30. sep. - Torsdag d. 7. okt. 2021 | Claus Bergs Gade 9, Odense C | Pris: 0 Kr. | Køb billet her | Skrevet af: Anders Skovgaard

Sted: Odense Koncerthus
Arrangør: Odense Internationale Orgelfestival

Man siger at Odense er festivalernes by. Vi har hvert fald en del af dem og august/september har ikke været skånsomme for publikums kalendere. Det er vanvittigt hvad sensommeren byder på af kulturfest. Som den sidste perle på snoren og som en af de mere interessante af dem, har vi Odense Internationale Orgelfestival.

Festivalen er kun hvert andet år, trods alt, og byder på et vel af store ukendte navne fra hele verden. Altså hvis har passion for det store orgel i forvejen, så er de måske velkendte navne. Uanset hvad, så emmer festivalen både af høj kunstnerisk kvalitet og bred folkelighed.

Festivaldirektøren, Tina Christiansen formår nemlig både at kuratere et spændende program samtidig med, at hun kommer med stueorglet på banegården, gågaden, laver orgelklub for børn og er selvfølgelig også rundt om i kirkerne.

Jeg er ikke selv den store orgelkender, men hvad jeg kan finde frem til, så er koncerten med Nathan Laube, USA (billedet) og Odense Symfoniorkester, hvor de spiller Saint-Saëns og Guilmant samt koncerten med Jan-Baptiste Robin, hvor han bl.a. spiller Bach, Liszt og Debussy, to af de større oplevelser på årets festival. Hvert fald begge koncerter, som jeg ser frem til!

Link til begivenhed

Skrevet af Anders Skovgaard

For mig er Odense et forsøg. En åben by, hvor jeg kan skabe mig selv ind i. En mulighed for at gøre noget tingene på en anden måde. Eller det er det hvert fald blevet. Personlig tiltrækkes jeg af f...
This Is Odense