West Side Story En udødelig historie; en fortryllet verden af sang og dans


West Side Story
Film | Onsdag d. 19. jan. - Søndag d. 23. jan. 2022 | Brandts Passage 39, Odense C | Pris: 0 Kr. | Køb billet her | Skrevet af: Christoffer Henneberg

Sted: Cafe biografen
Arrangør: Dig selv

Biograferne er åbne igen. Vi skal op fra sofaen, ud af streamingsumpen og ind i det rolige mørke igen med dets store billedflade, højttalere og lukkede dør. Men hvad skal man se? Ridley Scotts meget anticiperede modekrimi House of Gucci floppede fælt, men kom også ud på et uheldigt tidspunkt. Den springer vi dog over. I stedet vil jeg anbefale en anden film, der lige nåede at få premiere inden der blev lukket ned i december: Spielbergs remake af musicalfilmen West Side Story, der vises i Cafe biografen nu.

Musicalen er en af filmhistoriens mest forkætrede genrer, og den havde sin  opblomstringstid under depressionen i 30erne, hvor folk havde akut behov for at flygte ind i en fortryllet verden af sang og dans. Det har mange af os også i denne tid, og her er det oplagt at lade sig forføre af West Side Story's omplantning af Romeo og Julie til New Yorks onde gader.

Som med mange musicals begyndte West Side Story som en Broadway-forestilling, men blev i 1961 lavet til en film med musik af Leonard Bernstein, og denne regnes ikke bare som en af de bedste musicals, men også som en af de bedste film overhovedet. Det er modigt af Spielberg, der aldrig har lavet musical før, at gå ind og pille ved sådan en guldrandet klassiker, men han skulle eftersigende være sluppet godt fra det. Jeg glæder mig under alle omstændigheder til at se den - i biografen.

Link til begivenhed

Skrevet af Christoffer Henneberg
This Is Odense