Kontrabasdyb Mirakelmand kalder fri leg


Kontrabasdyb
Koncert | Onsdag d. 9. feb. 2022 | Vindegade 65, Odense C | Pris: 250 Kr. | Køb billet her | Skrevet af: Anna Skau Tolstrup

Sted: Musikhuset Dexter
Arrangør: Musikhuset Dexter & All Things Live Denmark

Jeg er vokset op i en foret guitarkasse. Næsten. Jeg er i al fald tit faldet i søvn i den med en guitar, der øvede sig på Weiss’ kringlede krummelurer. Eller lullet til middagslur af en fløjtes søvndrukne trille. Jeg gik til babyrytmik, så snart jeg var i live. Blev sikkert udstyret med maracas i stedet for rangler. Musikerforældre af den klassiske skole. Udover at vokse op med et stilsikkert lydtæppe, der naturligvis har medført en anseelig men sund mængde klassisk anarki senere, betyder det også, at jeg har kørt på runde mellem instrumenter bakket op af mine forældres anstrengte, håbefulde ånde i nakken og min egen totale ugidelighed. Der er to instrumenter, som jeg aldrig rigtig har forsøgt mig ordentlig med, men som jeg i min voksenhed virkelig ville have ønsket, mine forældre havde tvunget mig til at blive glad for.  Kontrabassen og klaveret.

Adam Ben Ezra mestrer begge dele på en måde, som næsten må ses som overnaturligt. Og ses kan han netop på hin signede onsdag på Dexter. Der er ingen tvivl om, at mirakelmanden er et legebarn af den slags, der sikkert sagtens kan komme hjem med en saxofon den ene dag og den næste dag spille på den helt baglæns og helt rigtigt. Han startede med at omforme kontrabassen til endnu mere, end den før havde været og har legende omformet og favnet flere genrer med bassen som første prioritet. Det seneste album, som vi har fået fra hans hånd, er dog noget helt andet. Det er nemlig et album på klaver, som er lige så kuldegysende smukt og et tangerende tangentdyb, der efterlader en saglig lytter lige så formummet, som da kontrabassen var førsteelsker.

Det er ikke fordi, jeg bilder mig ind, at mine klimbrende knokl-fingre ville kunne matche Mr. Ezras. Men jeg glæder mig alligevel til at forsvinde ind i mit barndoms ugidelige og ærgerlige selverkendelsesdyb og lade the ones that got away fylde en aften til fulde.

Link til begivenhed

Skrevet af Anna Skau Tolstrup
This Is Odense