Cafe biografen Film skal ses i Cafe Biografen!

Cafe biografen
Culture | Brandts Passage 39, Odense C | Skrevet af: Bo Jessen | 92 anbefalinger

23. juli 1983 åbnede Ole og Karen Cafe Biografen som de første indflyttere i det ombyggede Brandts Klædefabrik. Med kolonialistisk nybyggerånd og klunserenergi fik de skabt en storbyoase i datidens parcelhusby.

Sidenhen er der ikke meget, der har forandret sig. Karen er blevet til Jørgen, men Ole er der endnu, interiøret er næsten det samme, og i de små filmsale, med blødplyssede røde sæder, hvor du bringer drikkelse med dig i både glas og porcelæn, kører filmene stadig en vis omvej uden om Hollywood.

Udviklingsresistens er i dag sjældent et plusord, men Cafe Biografen er en integreret del af så mange odenseaneres fortælling, at store forandringer uundgåeligt vil betyde, vi taber en del af os selv. Selv en stresset tjeners vrisne lukkevarsel er for mig blevet et forudsigeligt ritual, der bringer glade minder.

Cafe Biografen er destination for både hverdagsaftener, en tidlig bytur og søndag eftermiddag med backgammon. Om vinteren er stueetagen en dragende hule, der bader Amfipladsens våde odenseklinker i vellys, i forsommeren rykker caféen uden for under sol og lindetræ, og når vi når til august, bliver Cafe Biografen hjemsted for alverdens filmskabere og omdrejningspunkt for Odense Internationale Filmfestival.

Med kunstbiografens DFI-støtte følger også en forpligtelse til at dyrke det, der flytter filmpublikummet steder hen, hvor de ikke findes i forvejen. Derfor kunne man godt ønske sig, at Cafe Biografen, med større mod og selvstændighed turde søge uden om flere af de lidt for sikre valg og skabe en så god fortælling om det, at Odenses kvalitetsfilmsbiograf blev en attraktion for både film og stemning.

  • Man - Lør: 10.00 - 23.00
  • Søn: 10.00 - 22.30
Link til sted Find vej


This Is Odense