Tidens Samling Dagligstuer fyldt med nostalgi. Hele det 20. århundrede i dine hænder.

Tidens Samling
Culture | Farvergården 7, Odense C | Skrevet af: Mira Erik | 3 anbefalinger

Tidens Samling er byens hands-on museum: Du må røre, og du må røre ved det hele … hele det 20. århundrede - in your hands. Tøj, smykker, sko, møbler, lamper, dippedutter. Når du træder ind, træder du direkte ind i 40’erne (åh Rita Hayworth), eller 20’erne (åh Louise Brooks), eller 80’erne (åh Madonna, åh Twiggy, åh Bowie) - alt efter hvilket rum du vælger. Og alle detaljer er på plads, cigaretskoddet i 50’er-stuen er selvfølgelig lucky strike og i 80’er-stuen Marlboro. The devil is in the detail, og Tidens Samling er en SuperDevil. Det siges, at de har 9000 pr. sko på deres lager … 

Tidens Samling er et museum, som går imod alt det, den formanende autoritetsperson med den løftede pegefinger, du gennem årene selv har internaliseret, ville have sagt. Du må pille ved det hele. Sætte dig til rette i den frynsede velour-stol fra 1910, slå op i de falmede ugeblade fra 1960 og nyde noget seriøst gammel sladder. Du må prøve, om du stadig formår at betjene en kassettebåndafspiller i 80’er-pigens drømmeværelse i sart lilla med udsigt til glittede plakater med George Michael og Patrick Swayze. Eller udfordre tyngdekraften på plateauhæle fra 70’erne.

Der er otte stuer i den permanente udstilling, som repræsenterer tiden fra 1910-1980. Og det hele er altså tilgængeligt. Med duft, tekstur og støv og alt. Samlingens grundlægger, Anette Hage, begyndte at indsamle ting i 60’erne. Hun kunne ikke smide tingene ud, og da hun prøvede, kunne hun heller ikke sælge dem. Tilbage var at udstille dem.

Ved siden af deres årti-typiske stuer kører de også særudstillinger. Se, hvad du aktuelt kan opleve på tidenssamling.dk

Museet har byens hemmeligste og fineste café, hvor man kan spise palminstivet kiksekage ved et stofdugsklædt bord, duppe mundvigen med servietter fra en holder i sølvplet, betragte udstillingen af sukkerskåle formet som frugt i glasmontren og nyde lyden af teske i kaffekop, fordi der over stedet hviler en velsignet fred og ro.

Tag et kig (og lyt) ind i 50'er stuen på Tidens Samling med bandet Chamber Twins og Odense Sessions: https://www.youtube.com/watch?v=Zxmt2QcjchI

 

  • Man - Lør: 10:00 - 16:00
  • Søn: -
Link til sted Find vej


This Is Odense