Davinde Sø Et lille paradis af ferskvand på kanten af Odense

Davinde Sø
Sights, Parks & Activities | Hudevad Byvej 20, Årslev | Skrevet af: Anders Skovgaard | 5 anbefalinger

Er det sommer? Sol? Varmt? Tid til kolde øl, verdenslitteratur og nøgenbadning? Så findes der ikke noget bedre end at hoppe i – øllene, bøgerne eller vandet!

Men hvor vi normalt ville tage et smut ud til Hasmark, Kerteminde eller - om ikke andet - ud til friluftsbadet for en doven dukkert, vil jeg her give et noget hengemt og absolut overset alternativ til din sommerbadning: Davinde Sø!

Det behøver dog ikke at være sommer for at nyde søerne. Området er ganske fantastisk hele året rundt. I sne, blæst, regn eller i det spirende forår.

Søerne har længe været en af Odenses skjulte perler, og jeg har selv ikke kendt til dem før for ganske nyligt. Kort fortalt, så er det et tidligere grusgravs-område, der nu er omdannet til en række søer, omgivet af den pureste natur – bladfyldt og græsgrønt.

Mere præcist hedder området Tarup-Davinde og ligger på vejen mod Ørbæk. Det kan sagtens nås på cykel ad omveje, men hvis børnene ikke er helt cykelmodne endnu, eller man har pakket alle 24 bind af Grimbergs Verdenshistorie med i tasken, så er der måske lidt langt. Odense Kommune har lavet en lille info-side over området med forskellige ruteforslag, så man lige kan orientere sig, inden man tager turen derud.

Læs mere om søerne og området her.

  • Man - Søn: 0.00 - 24.00
Link til sted Find vej


This Is Odense