Kunsthal ULYS Moderne kunsthal med spændende og endnu ret ukendt fremtid foran sig

Kunsthal ULYS
Culture | Gl. Havnekaj 25, Odense C | Skrevet af: Mikkel West | 14 anbefalinger

Kunsthal ULYS blev startet som en undergrunds-kunsthal i et gammelt kølehus på Havnegade i 2014. Navnet er inspireret af James Joyces 'Ulysses', og det skal derfor også udtales sådan. En gruppe entusiastiske kunstnere mente, at Odense manglede et sted, hvor kunstnere kan samles og udveksle gode ideer, samtidig med at de får lov til at vise nye strømninger fra kunstverdenens undergrund – og så tog de fat. Det er et rigtig spændende - men endnu også ret ukendt - tiltag, der er et godt billede på den store virkelyst i Odenses kultur- og kunstliv i disse år.

Bag initiativet står blandt andre kunstneren Lars Mikkes, der er en velkendt aktør i Odense, men som næsten altid formår at skabe nye, spændende samarbejder, der puster lidt liv i Odenses undergrundsscene. Ifølge Lars er inspirationen til stedet hentet hos berlinske "Kunstkvartier Bethanien", hvor min favoritfestival uden for Odense, "Transmediale", blandt andet holder til. Hvis de kan løfte det sted til bare 20 % af Bethaniens coolness, så er de nået langt.

ULYS rykkede ud af kølehuset i 2015 og fandt ny adresse på Siloøen. Nu viser de deres projekter og forskellige kurateringer af andre kunstnere i bunden af en silo, hvor kornopbevaring stadig rumsterer i krogene, og duerne bor i tagskægget. Det er et godt sted. En stor betonhal, hvor man virkelig skal anstrenge sig, hvis man skal ødelægge den fine stemning af eksperiment og let kaos.

Duk op til deres hybridarrangementer i udstillingerne - på en sommeraften er det verdens bedste idé at cykle ud på den anden side af den pæne havn, og helt ud havnekanten, hvor der står en tønde og brænder, og måske sidder der nogen i klapstole og drikker øl foran hallen. Kig efter det omvendte U, skiltningen er meget behersket.

Åbningstiderne kan variere, og der er tit arrangementer i udstillingen om torsdagen. Følg med på facebook.

  • Man - Tir: -
  • Ons: 18.00 - 21.30
  • Tor: 19.30 - 22:00
  • Fre: -
  • Lør - Søn: 12.00 - 16.00
Link til sted Find vej


This Is Odense