Ungdomshusets Café Hvis disse vægge kunne tale .... Ungdommens Hus har mange boliger, samt byens bedste, billige burger og legendariske veganske torsdage

Ungdomshusets Café
Eating | Ungdomshuset, Nørregade 60, Odense C | Skrevet af: Jakob Cæsius Krohn

”Hør og forstå: Ikke det, som kommer ind i munden, gør et menneske urent, men det, som kommer ud af munden” (Jesus)

Hvad der betyder mest for mig, når jeg tager ud for at spise, er ikke himmerigsmundfulde, men at jeg render ind i nogle spændende storytellere. Derfor vil jeg anbefale Ungdomshusets Café i Nørregade 60.

Og bare rolig nu: Denne er ikke forbeholdt klassiske ”ungdomshustyper” med piercinger og sorte hættetrøjer. På langt de fleste hverdage uden for skoleferierne kan alle komme ind fra gaden og få sig en god frokost eller et aftensmåltid til billige penge i den bygning, der tidligere har huset såvel en spritfabrik som arbejdsformidling. Her er der altså mulighed for at møde folk i alle mulige aldre og afskygninger. Ikke mindst finder man de ungdomsskoleansatte, som gerne udgør en farverig forsamling. Det samme kan siges om husets daglige brugere, der udgøres af alt fra nørdede rollespilsudøvere over smarte fitnessdansere til seje musikanter.

Den allerførste gang, jeg besøgte Ungdomshusets Café, stødte jeg såmænd ind i Sune fra Talent, som også er noget af en ”character”. Yderst rammende sagde han: ”Folk her er ikke skøre – men det gør ikke spor, hvis man er”. Jeg har også overværet, hvordan salig Steen Viggo Jensen parterede en grævling for de af chefkok Thor oplærte unge elever fra Kold College og produktionsskolen, mens han under overskriften "Vorherres køkkenhave" fortalte om sin tid som hjemløs i skovene, hvor en menu af mjødurt og overkørt pindsvin stillede ham tilfreds. Jeg går dog stærkt ud fra, cafeen havde lukket for offentligheden den dag.

Åbningstiderne er da heller ikke altid til at stole på, hjemmesiden ej heller. Nogenlunde faste traditioner er imidlertid Monday Café, en international spiseklub for studerende og et folkekøkken med vegansk middag til blot 50 kr. om torsdagen. Personligt foretrækker jeg dog den saftige burger til samme pris. Amen, altså!

"Spis, drik og vær glad", som der står i Bibelen, men husk nu også at tale sobert til hinanden – altså uden mad i munden.

 

 

  • Man: 09.00 - 20.45
  • Tir - Tor: 08.00 - 20.00
  • Fre: 08.00 - 14.00
  • Lør - Søn: -
Link til sted Find vej


This Is Odense