Grønttorvet Marked Markedsdage på Sortebrødre torv onsdag og lørdag. Få grøntsager og gris direkte fra bonden selv

Grønttorvet Marked
Shopping | Sortebrødre Torv 1, Odense C | Skrevet af: Mira Erik

Alle byer har en bygning, en plads eller en begivenhed, der siges at opsummere stadens grundstemning. For mig har det altid været grønttorvet, der sådan en sommerformiddag med lette tømmermænd kan få mig til at summe af tilfredshed over at være o'enseaner. 

Æggemanden med sin orange folkevogn, sine uendelige bakker af æg og imponerende mange stamkunder. Den joviale fiskemand, der altid stikker en fiskefrikadelle ud til børnene, når mor og far henter god laks, rogn og røget makrel. Familieforetagendet på hjørnet, med egne grøntsager og egen plantage. De har gode æbler langt hen på året. Hindsholmgrisen-damen med fransk accent, i pæn campingvogn og kød fra ægte glade grise. Vild bacon. Ægteparret lidt længere nede, med jordede hænder og hundekiks i forklædet, og den bedste, hvide forårshonning. Og lidt længere nede endnu, et andet ægtepar: Den store hvide mand og den lille asiatiske kone, "Ha' en go' daaag". Herefter står biodynamikerne, med faste, uvaskede gulerødder og markedets ubetinget bedste salat, ordentlige rødbeder, flotte løg og lidt for dyr frugt. Nederst står araberne og er endnu sødere end de andre og byder på meloner og dadler og smagsprøver af de lækre appelsiner.

Når indkøbene er overstået, kan man bænke sig ved et af de legendariske værtshuse, Lørups' eller Grønttorvet og drikke en Albani sammen med stamgæsterne, der med garanti allerede er ved at starte en fest, selvom klokken kun er 11.

Der er torvedag hver onsdag og lørdag året rundt. Husk kontanter. 

 

  • Man - Tir: -
  • Ons: 08:00 - 13:00
  • Tor - Fre: -
  • Lør: 08:00 - 13:00
  • Søn: -
Link til sted Find vej


This Is Odense