Brandts Kunsthal i fabriksbygninger dyrker kulturarv og pop

Brandts
Culture | Brandts Torv 1, Odense C | Skrevet af: Pil Lindgreen | 61 anbefalinger

En klædefabrik blev i midtfirserne genfødt som kunsthal i Odense. Moderne visuel kultur erstattede væveri og farverkedler i de højloftede rum, og i dag viser Brandts samtidskunst i den slags rå rammer, som nybyggeri kun kan drømme vådt om. Efter Kunstakademiets exit har Brandts nu koloniseret alle etager med store ambitioner og fortællinger om en mulig fremtid, hvor Odense kan tage imod større kunstudstillinger og give dem den plads, de fortjener. Kun mediehistorisk museum har (lidt) endnu hjemme i det femetagers industrividunder.

Brandts er en kulturmastodont, der stadig sætter tonen for hele det gamle fabriksområde i Latinerkvarteret, men siden relanceringen i 2014 med nyt logo og en ny, ligefrem indholdslinje har museet stort set forvist soloudstillingerne og selv specialiseret sig i stort anlagte tema-shows, der taler til folkedybets maver, hjerter og egoer. I første omgang blev samtidskunsten fortrængt til lillesøster Brandts 13, men med endnu en konceptstramning er Brandts 13 nu også fortid.

Hvorvidt udstilling af tatoveringer, selfies og Disney skal forstås som eksperimentel, postmoderne provo eller snarere kæler for livsstilsmesse-segmentet står stadig til diskussion. For os er det sigende, at det tidligere gode udvalg af kunstbøger i boghandlen i dag næsten er forsvundet til fordel for hyldemeter med briller, tørklæder og kandinsky-puder. Et kunstmuseums boghandel er første møde med gæsten - en mulighed for at vise, man har noget at fortælle, og at man tager sig selv og sine gæster alvorligt.

Men det må trods alt ses som et sundhedstegn for kunsten, at museet fortsat kan pisse folk af. For de mere traditionelt indstillede museumsgæster er der også en fast udstilling med højdepunkter i dansk malerkunst, som faktisk har fundet sig smukt til rette i tilbygningen, inklusiv en hjerteskærende god og mørk Hammershøi, som man med fordel kan besøge hver eneste gang, man kigger forbi til en særudstilling.

Husk også altid at komme til de åbne receptioner, hvor der godt nok er for mange mennesker til, at man kan se, hvad der hænger på væggene, men til gengæld har man lejlighed til at hænge ud med gud og hvermand på museets udendørs svalegang med receptionssnacks i hånden og nyde synet af Amfipladsen i al dens oplyste dejlighed.

I dag er det en selvfølge for de fleste, at dyre lærreder hører hjemme i industrielle byrum, men Fyns største kunstmuseum var ved sin grundlæggelse en international mønsterbryder med sin genanvendelse af tomme fabrikskomplekser til kulturformål og blev belønnet for indsatsen med en European Museum of the Year Award i 1988, som det første museum i Norden. En kvalitet, man ofte tager for givet, men som der stadig er grund til at hylde for fremsynet omdannelse af fortidens bygningsarv. Lad os håbe, at museet bliver ved med at stræbe efter at ligge i museumformidlingens forfront, og ikke forfalder til nemme valg.

 • Man: -
 • Tir - Ons: 10.00 - 17.00
 • Tor: 10.00 - 21.00
 • Fre - Søn: 10.00 - 17.00
Link til sted Find vej

Byens Bro Den bedste udsigt over by og havn får man fra broen, der forbinder dem

Byens Bro
Sights, Parks & Activities | Østre Stationsvej 35, Odense C | Skrevet af: Bo Jessen | 4 anbefalinger

Kom op i højden, og kig ud over havnen fra Byens Bro, Odenses nyeste vartegn, der forbinder by og havn for både cyklister og fodgængere og giver dig et helt anderledes syn på byen.

Få gange om året står jeg i en situation, hvor jeg ikke føler, det er mit ansvar at skabe den by, Odense fortjener at være. Hvor jeg kan slappe af og nyde, at jeg står midt i den. Det sker under Odense Film Festival og Phono Festival. Men det skete også under forrige års Havnekulturfestival, da jeg stod midt på Byens Bro og kunne betragte en dramatisk tordenhimmel og solen, der stod lavt bag skyerne og klippede et brutalt silolandskab ud på havnen. Så dramatisk og rigt og alligevel så fredfyldt.

Når man kommer op i højden i en by, sker der noget. Man skifter perspektiv. Som når man ser et børnelandskab for første gang igen som voksen. Man får et nyt forhold til afstande, man ser nogle nye mellemrum og bagsider, man bliver tvunget til at genfortolke det, man ser på. At kigge ud fra Byens Bro er særligt.

Men broen er ikke bare en udkigspost og en praktisk forbindelsesåre for byens bløde trafikanter; den er også en oplevelse i sig selv. Den slanger sig 135 organiske meter over banelegemet som en udfordring af jernbanens funktionalisme og den modernistiske fremskridtstro, der siger, at ligeud er hurtigst frem. På den sydlige side af broen tårner en glinsende pylon 40 meter op i luften. Et vulgært manifest for byens fysiske transformation, som råber til de forbipasserende jyder og københavnere, at der er grund til at hoppe af toget her.

 • Man - Søn: 0.00 - 24.00
Link til sted Find vej

Nordatlantisk Hus Et arkitektonisk must-see på Odense Havn, der også rummer en ny nordisk restaurant med en nordatlantisk drejning

Nordatlantisk Hus
Eating | Nordatlantisk Promenade 1, Odense C | Skrevet af: Brian Lindskov Larsen | Photo: Hannibal-Bach | 19 anbefalinger

Du har ikke været i Ny Odense, før du har vovet dig ned på havnen. Havnen har - udover at være et generelt fedt sted - en række af Odenses vigtige attraktioner. Et af dem er uden tvivl Nordatlantisk Hus. Udefra ser det farligt sejt ud, og indeni har de en ret fantastisk restaurant, hvor man kan få et stykke med rigsfællesskab for rimelige penge.

Huset blev til som et samarbejde mellem Det Grønlandske Hus og Odense Kommune og rummer blandt andet studieboliger til de nordatlantiske borgere i Odense. Det geniale ved stedet er, udover den flotte arkitektur og den smukke beliggenhed ved Odense Havn, den helt særlige restaurant i stueetagen hvor der serveres specialiteter fra Grønland og Færøerne, der perfekt rammer den nordiske gastrotrend. Noma er det nok ikke, men det smager godt og er til ganske overkommelige priser.

Spis overdådig brunch med fabelagtig hjemmelavet Nutella og udsigt over vandet - i restauranten, på den fine terrasse, eller nu endda som take away. Grå klipper og lysende isbjerge har inspireret udformningen af denne perle på havnen, og i himlen over dig flyver isblå fugle af glas.

Udover restauranten byder huset også på koncerter og udstillinger med tilknytning til det nordatlantiske. Butikkens åbningstider: Torsdag kl. 13.00 - 18.00, Fredag kl. 13.00 - 18.00, Lørdag kl. 11.00 - 14.00.

 • Man - Fre: 11.30 - 23.30
 • Lør: 10.00 - 23.30
 • Søn: 11.30 - 16.00
Link til sted Find vej

Flakhaven Gå på udkig i magtens centrum

Flakhaven
Sights, Parks & Activities | Flakhaven, Odense C | Skrevet af: Mira Erik | 20 anbefalinger

Magtens plads: Rådhuset og Domkirken. Konger og præster. Kirken intimiderer med sin fysik, men har ikke længere magt, som den har agt. Rådhuset knejser endnu, selvophøjende, smykket med latterligt lånte fjer i form af Justitia på toppen, den objektive retfærdighed - ha!

På torvet i midten, hvor du skal føle dig lille og afmægtig, er skulpturen Oceania - den nøgne kvinde - lagt. Hendes skød er vendt mod disse maskuline dominanter. 

Men alt det kan man bare lade være med at tænke over, og så spise sin softice fra Frellsens Chokolade på de solbeskinnede bænke foran Rådhusets varme mur, mens børnene leger og rutsjer på Oceanias udstrakte krop. 

På Rådhusets sydside holder Gro Odense Byhaver til, og bagved Domkirken finder man, hvis man leder lidt, den fineste gamle krydderhave, som leder tankerne hen på klostrenes stilhed og munkeflid og et andægtigt og oprigtigt liv. 

Tril videre ned i Eventyrhaven, væk fra hård magt og ned til naturens poesi.

 • Man - Søn: 00.00 - 24.00
Link til sted Find vej

Thomas B. Thriges Gade En ny bydel er på vej. Kig gennem plankeværk og nyd kaosset så længe det varer

Thomas B. Thriges Gade
Sights, Parks & Activities | Hans Jensens Stræde 17, Odense C | Skrevet af: Bo Jessen | Photo: Niels Holmgaard | 4 anbefalinger

Hvis du er fra Odense, kender du til Thomas B. Thriges Gade, hvis du ikke er, bør du lære den at kende. Med anlæggelsen i 1970 blev fire spor pløjet gennem en god portion af byens industri- og kulturarv lige fra sømandskvarteret Nørrebro over en berømmet apotekerhave til statelige ejendomme i bymidten. Og det kom endda til sammenstød, da Industripalæet - borgerskabets forsamlingshus - ironisk nok blev forsvaret mod nedrivning af venstrefløjs-BZ'ere. Helt indtil sommeren 2014 var gaden et eksempel på fejlslagen, kortsigtet byplanlægning.

Efter 44 års drabelig debat er gaden nu lukket, og en ny bydel vokser frem med musik-, teater- og konferencehus, hotel, boliger klædt i grønt, moderne bofællesskab, eventyrhus i tegnet af den japanske starchitect Kengo Kuma, genskabte historiske gadestrøg, torve (og torvehal?), letbane, supercykelsti og en stor bypark. Nu kommer byplanlæggerne fra resten af verden for at se, hvordan man lukker en gade og skaber byliv.

Det er ikke unormalt, at store byer lukker, eller delvist lukker, alt fra små til meget store gader (fra trafik til caféliv på Broadway i New York, og fra bilgade til busgade på Nørrebrogade i København, fra motorgade til parkanlæg i Madrid i Spanien, fra motorvej til fritlagt å i Seoul i Sydkorea, fra nedslidt gade til hyggeligt å-miljø i Oklahoma i USA og i Aarhus i Danmark og mange andre steder). Det specielle er her den helt særlige mulighed, som vejlukningen giver Odense for igen at binde byen sammen og skabe Danmarks mest intime storbymidte.

Planerne for det fremtidige Thomas B. Thriges Gade kan opleves i den røde infoboks på Vilhelm Werners Plads. Mens byggeriet står på, kan man få tilfredsstillet sin nysgerrighed ved at kigge gennem plankeværk i det momentane kaos midt i middelalderbyen og gå på opdagelse i den gadekunstneriske udsmykning af byggehegnet i den nordlige del af gaden.

 • Man - Søn: 0.00 - 24.00
Link til sted Find vej

Munkebjergskolens Observatorium Grib efter stjernerne! Teleskop fra 1897 giver udsigt til evigheden

Munkebjergskolens Observatorium
Sights, Parks & Activities | Fengersvej 6, Odense M | Skrevet af: Bo Jessen | 1 anbefalinger

På Munkebjergskolen ligger et observatorium.

Når man læser den sætning, reagerer mange nok på en af to måder. Det kan være, du tænker: "Sådan et observatorium, hvor man kan kigge på stjerner, i Odense, på en skole?". Eller også mærker du en genkendelsens glæde fra din skoletid. Fra den første gang, du for alvor kunne placere dig selv i kontekst og på en og samme tid mærke følelsen af ubetydelighed og begæret efter at drømme om mere og større.

Jeg hører til i sidste kategori. Det er - som så mange andre ting i Odense - en af de perler, vi som odenseanere har glemt at værdsætte: Et af de klenodier, vi glemte, vi havde - det eneste observatorium på Fyn med offentlig adgang. Men det er her endnu.

I 1917 døde den rige, jødisk læge, Seligman, fra Middelfart (som dengang stadig var en oprigtig del af Fyn). Seligman var en ivrig amatørastronom, og ved sin død testamenterede han sin fine stjernekikkert til Odense Skolevæsen med et håb om, at den ville blive brugt i et folkeobservatorium for skoleelever og andre borgere i byen.

Først 17 år senere, da man var blevet færdige med at overveje alle tænkelige opstillingssteder, hentede man kikkerten ud af sin kasse på Odense Katedralskoles loft og placerede den på den ny Munkebjergskole.
På daværende tidspunkt lå skolen i udkanten af Odense og var endnu ikke offer for byens lysforurening.

Kikkerten, der dengang stadig var en af Danmarks bedste, er der endnu. Til trods for renoveringer fra den mangeårige observator, Erik Clausen, kan den dog ikke længere stå mål med mere moderne udgaver, og Munkebjergskolen ligger nu midt i byen omgivet af gadelamper, så langt øjet rækker. Det betyder også, at det ikke er muligt at iagttage f.eks. galakser og tåger. Til gengæld er kikkerten en af de smukkeste og mest velbevarede eksemplarer fra sin tid, som stadig er i brug, og du kan fint se månen, dobbeltstjerner og stjernehobe. Især månen skulle være særlig flot.

Når du sætter øjet mod den fine Carl Zeiss optik fra omtrent år 1900, ser du ikke alene på en fjern virkelighed, der har udspillet sig for længe siden, du står også på samme sted og tænker de samme tanker som tusinder og atter tusinder har gjort før dig.

Observatoriet holder - uanset vejret - åbent om mandagen fra 1. februar til 1. april og fra 15. september til 1. december.

På de faste åbningsdage vil besøgende blive lukket ind mellem 19:50 og 20:00. Mødestedet er den nordligste indgangsdør i skolegården på Munkebjergskolen.

Når der er stjerneklart, lyser en stor hvid lampe uden på kuplen, og så vil observatoren med håndkraft åbne kuplen mod himlen. Det koster den nette sum af 20 kr. at tiltvinge sig adgang - og det må siges at være pengene værd.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt vejret er godt nok og ikke vil besadle cyklen uden grund, kan observatoren kontaktes på info@munkebjergskolensobservatorium.dk eller via facebook, hvor du også kan følge med i forskellige arrangementer.

 • Man: 19.50 - 23.00
 • Tir - Søn: -
Link til sted Find vej

Odense Zoo Europas bedste lille ZOO

Odense Zoo
Sights, Parks & Activities | Sdr. Boulevard 306, Odense C | Skrevet af: My Rasmussen | 11 anbefalinger

Som ung fjantede jeg ofte rundt i ZOO med potentiel elsker i den ene hånd og lommelærke med stærk, stærk spiritus i den anden. Nu kommer jeg der mest med datter og stor, stor is.

Men det er stadig godt. For selvom Odense ZOO i 1930 var verdens kedeligste ZOO – en påfugl, to aber, et dådyr, et muldyr og nogle marsvin var, hvad det kunne blive til – så er haven kommet stærkt igen, og i både 2013 og 2015 vandt den prisen for bedste europæiske ZOO i sin kategori (med op til 500.000 årlige besøgende - uddeles kun hvert 2. år).

ZOO er nemlig lykkedes med at gøre dyrenes bure til andet og mere end bare kasser til opbevaring. Der er historiefortælling: løveklippen med sit brusende vandfald ekkoer Løvernes Konge, katta-lemurerne boltrer sig i et forladt vanilje-lager, og Europas største fuglevoliere genlyder af vingesus.

Yndlingsdyret er dog søkoen, som i sin dampende urskovssump mest af alt ligner en ubehjælpelig børnetegning – skørt proportioneret og fattig på detaljer. Men jeg kan svømme fuldstændig hen i at se det store, grå dyr hænge der i vandoverfladen og bare skovle salathoveder ind. Det er absolut fredfyldt fryd.

Husk at ZOO serverer både virkelig dårlig og virkelig dyr mad, så det kan godt betale sig at hapse en sandwich med og stille sulten med udsigt til græssende zebraer på savannen.

 • Man - Fre: 10.00 - 17.00
 • Lør - Søn: 10.00 - 18.00
Link til sted Find vej

Odense Bunkermuseum En koldkrigstidslomme til flere end de historieinteresserede

Odense Bunkermuseum
Culture | Kragsbjergvej 99, Odense M | Skrevet af: Mikkel West | 1 anbefalinger

Odense Bunkermuseum giver et levende billede af, hvor virkelig den kolde krig var.
Museet består af en fuldstændig intakt, atomsikret kommandocentral - hemmeligholdt og operationel indtil 2007 - hvorfra Odense skulle styres i tilfælde af angreb fra Sovjetunionen.

Bunkeranlægget indeholder stadig de oprindelige installationer fra den kolde krig, i operationel tilstand. Desuden findes udstyr som f.eks. originale blanketter, katastrofeplaner, telefoner, radioanlæg, varslingsanlæg og et belyst bykort.

Bunkeren består bl.a. af et auditorie-lignende kommandorum, en kommunikationscentral, hvor sikrede telefonlinjer oprindeligt gjorde det muligt at holde kontakt med byen og Fyns øvrige instanser og andre hemmelige atombunkere, et spisekøkken med plads til 30 personer og et intakt maskinrum med køreklar nødstrømsgenerator.

 

 • Man - Fre: -
 • Lør - Søn: 10.00 - 16.00
Link til sted Find vej

Svømmehallen Klosterbakken Det er dejligt at svømme. Især i bymidtens stemningsfyldte 30'er-svømmehal!

Svømmehallen Klosterbakken
Sights, Parks & Activities | Klosterbakken 5, Odense C | Skrevet af: Anders Skovgaard | 5 anbefalinger

”I wish you could swim. Like the dolphins, like dolphins can swim”

Med David Bowie i baghovedet synes jeg, at du skal tage en tur i Klosterbakkens svømmehal! Ja, bare det. Svøm en tur i Odenses absolut flotteste svømmehal og nyd 30’er-stemningen, fra bygningens røde arbejdermursten til det store vægmaleri inde i hallen. Og selvfølgelig det ikoniske neonskilt foran bygningen, hvor manden heiler i en 90-graders vinkel eller er ved at hoppe i vandet. Som øjnene ser. Det er hvert fald en fin bygning, og så svømmer vi for lidt.

Det er vist vildt sundt at svømme. Og sjovt. Men ikke poetisk. Det er faktisk frygtelig grimt at kigge på svømning. Det er en klodset disciplin. Man føler sig også lidt klodset, når man svømmer. Det er ikke en æstetisk sportsgren. Mener heller ikke, at der er mange billeder af svømmere i Leni Riefenstahls kunstfilm, som ellers har revl og krat med af alle de klassiske og særdeles poetiske sportsdiscipliner. Hvem husker ikke billederne af en muskuløs, adræt diskoskaster. Men altså ikke nogen svømmere. Det er ikke en poetisk disciplin.

Se bare amerikaneren og supersvømmeren Michael Phelps. Det er som at se en cykelpumpe på overarbejde i en snestorm. Det går uhyggeligt stærkt, men der er ingen sving i det. Ingen poesi eller elegance i de mekaniske pumpetæsk i klorvandet. Jeg ved ikke, om jeg decideret kan se en større elegance i den sovjetiske tredobbelte guldvinder fra OL i Moskva 1980, ‪Vladimir Salnikov, men det bilder jeg mig ind, at der er. Jeg så ham selvfølgelig ikke live, men har efterfølgende set flere klip med ham, og der var hvert fald en elegant menneskelighed i hans fremtræden, trods optræningen under det groteske sovjetiske styre. En mester trods placeringen i det menneskefremmede og våde element.

Men selvom vi nok hverken kan svømme så hurtigt eller se godt ud, mens vi gør det, så skal det ikke afholde os fra at tage en tur i Klosterbakkens svømmehal. Nyd det. Nyd vandet og mærk for hvert sving med armene, hvordan kroppen jubler. Det har reddet mig fra mange tømmermænd og lortemorgener at tage en dukkert inden arbejde eller som en frisk søndagsbeskæftigelse. Lækkerhed. Og hvis du møder en delfin dernede, så lad den gå. De er vanvittigt sjældne på vores breddegrader og sikkert også fredede.

Svømmehallen Klosterbakken er fra 1938, og bygningen dertil er af ældre karakter, hvilket har medført to betydelige moderniseringer sidenhen. Første gang i 70'erne, og senest i 2010-11, hvor hele bygningen blev gået igennem. Senest er der også kommet motionsrum, spabad, dampbad og sauna.

 • Man: 06.00 - 20.30
 • Tir: 06.30 - 20.30
 • Ons: 06.00 - 20.30
 • Tor: 06.30 - 19.00
 • Fre: 06,00 - 19.00
 • Lør: 07.00 - 14.00
 • Søn: 08.00 - 14.00
Link til sted Find vej

Graabrødre Klosterkirke Fed folkekirke med rørende prædikener og rigtig rødvin

Graabrødre Klosterkirke
Culture | Gråbrødre Plads 1, Odense C | Skrevet af: Mira Erik | Photo: Hannibal-Bach | 2 anbefalinger

Graabrødre Klosterkirke var oprindeligt et kloster og et sygehus - med en kirke. Men kirken forfaldt i 1800-tallet, og i dag er det hospitalssalen, der er indrettet som kirke. Som et sjælens hospital, kunne man så sige.  

Den hvælvede gang, man går igennem ind til kirken, bestod og er oprindelig. Den er ældgammel, helt tilbage fra 1200-tallet. Det er her under de smukke, lave lofter, man drikker den rigtige rødvin efter gudstjenesten. Der er menighed og fællesskab, hvis man vil. Er man helst fri, går man fri. 

Gudstjenesterne ligger på et dejligt tidspunkt, søndag kl. 17, så hvis man har en brandert på, kan man nå at sove den ud inden.

Det er Domkirkens præster, der på skift går på prædikestolen, så man kan ramme både den liberale, den indremissionske og den reflekterende variant.

Rundt om ligger klosteret, som den dag i dag er befolket med nonner, men også med almindelige, ældre damer. Ret lækker adresse til ret billig penge. I denne deres privilegerede tilstand råber de tit ad de unge skatere, der holder til på den anden side af gågaden, foran Skatehouse. Det er selvfølgelig lidt latterligt at ønske sig, at livet ikke skal larme - der er åbenbart lidt vej endnu i de helliges Kristuslighed. For Kristus var da klar på noget larm og ballade - sådan som jeg har forstået ham. 

 • Man: 14.00 - 16.00
 • Tir: -
 • Ons: 14.00 - 16.00
 • Tor: -
 • Fre: 14.00 - 16.00
 • Lør - Søn: -
Link til sted Find vej

Havnebadet Friluftsbad bygget ned i havnebassinet. Fri entré og sommerlykke. Vinterbadning og saunaklub

Havnebadet
Sights, Parks & Activities | Gamle Havnekaj 1, Odense C | Skrevet af: Mira Erik | Photo: Hannibal-Bach | 4 anbefalinger

Odense Havn er ikke en havn og derfor er Odense Havnebad heller ikke et egentlig havnebad. Odense Havn er et mudderhul, en blindtarm, brakvand for enden af en kanal. Der mangler gennemstrømning i vandet, og derfor kan det ikke gøres rent nok til at bade i. Og bade, det vil borgerne, det har borgere altid villet. Derfor denne ø med et badekar i, et friluftsbad, et rent og kloret svømmehalsystem.

Jeg er opvokset i vandkanten i Det Sydfynske Øhav, og nogle gange føler jeg mig som en idiot at være flyttet ind midt på øen, allerlængst væk fra vandet. Havnebadet hjælper. En dukkert er i sigte. Og der er tilmed saunaklub og vinterbadning, og det hele er gratis, det er meningen. Det er også pænt: Klassiske små badehuse på den ene side og det ligeså klassiske udkigstårn med røde og hvide striber på den anden.

Der er håb og drømme i det bad. Badet trækker os ned på havnen og genopliver en aktivitetsløs ørken (?), hvor ikke engang en ismand eller en pølsebod hidtil har kunnet tjene til det daglige brød. Det sker nu. Det sker for havnen med Havnebadet. Jeg er næsten sikker. Det sker for havnen nu.

Der er forskel på sommer- og vinteråbningstider, så kig forbi hjemmesiden, så du er sikker.

 • Man: 06.30 - 09.30
 • Tir: 18.00 - 21.00
 • Ons: 06.30 - 09.30
 • Tor: 18.00 - 21.00
 • Fre: 06.30 - 09.30
 • Lør - Søn: 08.00 - 11.00
Link til sted Find vej

Atletikbanen SDU Verdensklasse atletik- og bevægelsesstadion. En sand legeplads for voksne

Atletikbanen SDU
Sights, Parks & Activities | Moseskovvej, Odense M | Skrevet af: Anders Skovgaard | Photo: Hannibal-Bach

Løb for pokker, løb! Altså, jeg løber ikke selv bare for at løbe, men jeg ved, at det gør en masse andre. Så hvorfor ikke gøre det på et prisvindende anlæg?!

SDU's atletikanlæg er verdens bedste. Den internationale olympiske komité har sammen med Association for Sports and Leisure Facilities kåret anlægget som verdens bedste udendørs idrætsbyggeri.

Bum, sådan et anlæg kan man næsten ikke andet end at anbefale. Det er også virkelig fedt at rende rundt på. Der er slet ikke, som man forestiller sig eller frygter. Det er en bane for både konkurrence og leg. Og det sidste er særdeles vigtigt. Løb skal sgu være sjovt, ellers er der en helvedes masse andre sportsgrene, der lokker mere til både fantasi og adspredelse. 

Men løb er bestemt en folkesport. Uroligt mange løber. Enten for sundhedens skyld, for at klare hjernen eller for at vinde noget - måske mest over sig selv. Det er jo kun godt, men tænk, hvis den ideelle bane også var til det?! Det er den, og den er lige i Odense.

Så på med skoene, ud til SDU, tag børnene med, hvis du har sådan nogle og løb! Løb så sveden driver af dig, og benene jubler i syre og ilt!

 • Man - Søn: 00.00 - 24.00
Link til sted Find vej


This Is Odense