Slagteriet Vilde gæste-DJ's, god stil og rå industriel charme gør Slagteriet til et absolut højdepunkt på den odenseanske nattescene

Slagteriet
Drinking | Rugårdsvej 5, Odense C | Skrevet af: Kristian Bang Hansen | 13 anbefalinger

Tag på Slagteriet, hvis du er til rustik og svedig natklub, hårdtslående cocktails og gæste-DJ's af højeste klasse. To unge Odense-drenge har omdannet kødlaboratoriet i det gamle Danish Crown-slagteri på Rugårdsvej 5 til en moderne natklub med industriel coolness og historisk vingesus. Slagteriet har gjort ny elektronisk lyd og fortidens industriforfald til en fast lørdags- og indimellem også mandags- eller fredagsbegivenhed i byen. 

Odenses nattescene er under hastig forandring. Forbi er tiden, hvor TheVoice-playlisten og en Tuborg til ti kroner betød sikker succes. Bevares, de findes endnu, de steder. Men de må i højere og højere grad dreje nøglen eller genopfinde sig selv. De to driftige evententreprenører Jonas og Julian har med Slagteriet bevist, at man kan overleve på et gennemført koncept - og ikke bare på gratis fadøl og firseromkvæd. 

Al respekt til dem, at de turde åbne en klub - eller egentlig hvad som helst - på den "forkerte" side af stationsvejen. De odenseanske gåibyen-folk har alle dage haft et rygte som nogle dovenlarser, der nægter at gå mere end 50 meter fra absolut centrum. Men er der noget, der er værd at gå efter, er det denne ambitiøse natklub. Der er åbent hver lørdag fra kl 00.00-05.00 (altså ret beset søndag), lokalerne er usædvanligt rå og stilfulde, lyden er nok byens bedste, cocktailkortet er særdeles gennemført, og så har de banket en vildt lækker terrasse op bag ved klubben - et must på en sen sommeraften.

Slagteriet er kendt for at gå all in på gæste-DJ's og har siden åbningen i oktober 2013 haft en ren perlerække af kvalitetsnavne bag knapperne: Tomas Barfod, Thomas Madvig, Ena Cosovic, Jean Von Baden (fem gange!), Le Gammeltoft, Henri Matisse, Mike Sheridan, Zebra Katz, Pelle Peter Jensen, DJ Static, SNAVS, Nonsens, Few Wolves, DJ Buda, KANT, Borneland, WAQAR, Vendelboe, Lou Van, Kris Menace og ingen mindre end MK (!!). Listen bliver længere måned for måned.

Gå de ekstra 200 meter, og oplev byens mest ambitiøse natklub. Det er den bedste beslutning, du gør i nat.

 • Man - Tor: -
 • Fre: 23.45 - 05.00
 • Lør: 00.00 - 05.00
 • Søn: -
Link til sted Find vej

Musikhuset Dexter Jazz, blues, Americana og alt derimellem på autentisk spillested

Musikhuset Dexter
Culture | Vindegade 65, Odense C | Skrevet af: Kathrine Guldmann | 54 anbefalinger

Du skal tage dine venner under armen og slentre gennem gaderne til Musikhuset Dexter, et af Odenses mest autentiske spillesteder, der fungerer som en fast legeplads for jazzglade mennesker fra nær og fjern. Mød dygtige jazzmusikere, som vil give dig en fantastisk oplevelse fra Dexters lille intime hjørnescene under det lave loft. Akustikken er vidunderlig, atmosfæren er helt unik, og kommer man i god tid, kan man sidde helt oppe foran ved sit eget bord med en stor fadøl og en (imaginær) cigaret og være så tæt på musikerne, at man kan lugte dem.

Er du typen, som gemmer dig i hjørnet, under hattens mørke skygge, med en whisky og en cubansk cigar, skal du finde et andet sted at sidde eller slukke cigaren, for på Dexter er det ikke tilladt at ryge. Heldigvis kan du så meget andet. Er du derimod typen, som ikke kan lade være med at svinge lårene, når livemusikkens magi rammer øregangen, skal du være hjertens velkommen til at blotte dine dansetrin midt på dansegulvet. Til alle os andre - her er også mulighed for at sidde og vippe diskret med foden.

Gå efter det blå lys og tag med! Du må ikke gå glip af den lækre, løsslupne og levende musik, som spilles her - hvad enten det er verdensklasse-jazzekvilibrister eller Odenses spirende musikere. Det bliver smadderhyggeligt.

Spørger man mig, så er Dexter’s gratis mandagsarrangementer en af de bedste måder at tilbringe sin mandag aften i Odense på. Uanset om der står jazz jam, blues eller gypsy/hiphop/poetryslam-fusion på menuen, så er der noget ved den hyggelige stemning omkring de små borde med den dæmpede belysning, der altid gør disse aftener til noget særligt fornøjeligt.  

Søndag er en dag, der for mange er helliget søvn, avislæsning og generel selvgenopbyggelse oven på ugens strabadser. Skulle man have lyst til at prikke hul på den sløve søndagsboble, tilbyder Dexter den vitalitet, man ofte mangler om søndagen. Jeg tør således roligt overlade min søndagstrætte øjne til Dexters dæmpede belysning uden frygt for at døse hen. Mon ikke et skud swingende bigband-energi eller medrivende trommesolo-rytmeakrobatik skulle være nok til at vække de fleste ud af søndagskomaen og give fornyede kræfter til at møde den kommende uge.

Dexter har åbent, når der er noget at holde åbent for - så hold dig ajour på
http://www.dexter.dk/

 • Man - Søn: -
Link til sted Find vej

Svalernes Genbrugsbutik Alskens genbrugsgodter til rimelige priser

Svalernes Genbrugsbutik
Shopping | Ørstedsgade 20, Odense C | Skrevet af: Pil Lindgreen | 1 anbefalinger

En vaskeægte usorteret gen'er, som de så ud før verden gik af lave. På landet har man marskandiserlader med bras i stakke, som ingen andre end de mest ihærdige orker at gennemgå, mens byerne hænger på kun alt for overskuelige genbrugsbutikker med rækker af kunststof-pantsuits i Merkelstil og kaffestel tapet sammen i sæt, og så de der kuraterende luksuskrejlere, der sætter nye prisskilte på, når kobber og teak kommer på mode.

Men heldigvis findes også Svalernes Genbrug med den perfekte legering af skrammel og guld; en lykkelig blanding af det bedste fra begge verdener. Foreningen har et særligt øje for at dyrke gode, uopdagede steder; den gamle lagerhal på Ørstedsgade, hvor de har haft hjemme siden 2015, er i hvert fald på sin egen måde lige så dejlig som fabriksbygningen i baggården på Vindegade var det.

Ulandsforeningen Svalerne er klunsere af et godt hjerte og af den gamle skole. På væggene er stencileret slogans som både i stil og sentiment får en til at tro, at de har ligget her siden 1970erne. Overskuddet går stadig til hjælpeorganisationer i Indien og Bangladesh. Har man tid nok, finder man det, man (ikke vidste, man) ledte efter bag brødmaskiner, lysekroner, legetøjsindianere og tv-møbler.

Svage sjæle som undertegnede kan også nemt ende i en situation, hvor man cykler et helt sæt havemøbler hjem over skulderen, selvom man hverken har en have eller på anden måde brug for dem; bare fordi de stod i gården og lokkede med deres bolsjestriber til ingen penge.

Samler du en god bunke, får du sølvskeerne med uden ekstra omkostning, og der er næsten altid skærekage og kaffe på termoen.

Byens bedste pulterkammer har åbent to gange om ugen, og du skal komme tidligt, så du har tid til at snuse.

 

 • Man - Tir: -
 • Ons: 15.00 - 18.00
 • Tor - Fre: -
 • Lør: 10.00 - 14.00
 • Søn: -
Link til sted Find vej

Restaurant Goma Topmoderne odenseansk-japansk fusion i særklasse

Restaurant Goma
Eating | Kongensgade 66-68, Odense C | Skrevet af: Brian Lindskov Larsen | 1 anbefalinger

Goma var en af Odenses første store alternative gourmetsatsninger. Med en god fusion af japansk sushi og alt muligt andet, inklusiv flæskesvær, serveret i nogle tjekkede lokaler blev Goma hurtigt et hit - og er det stadigvæk.

Jeg har haft kæreste og barn med til en fødselsdag på Goma og var positivt overrasket over kvalitet og kreativitet og så en no-nonsense betjening, hvor tjenerne formåede at være milde uden at have tungen op i numsen på en. Om aftenen er der cocktailbar i den hypede ende, med sjove krydderurter i gin'en og dj bag pulten, og ellers er der løbende vin-, gastro- og champagneevents.

Goma er ungt uden at være dumt, faktisk.

 • Man - Tor: 17.30 - late
 • Fre: 16.00 - late
 • Lør: 17.30 - late
 • Søn: -
Link til sted Find vej

Den Smagløse Café Byens grimmeste café er også den hyggeligste. Forvandler sig til en populær bar efter mørkets frembrud

Den Smagløse Café
Drinking | Vindegade 57, Odense C | Skrevet af: Kathrine Guldmann | 3 anbefalinger

Hver gang, jeg møder nytilkomne mennesker i Odense, anbefaler jeg dem at besøge dette finurlige sted. Netop nu hænger jeg med en god kop kaffe på et af de gamle bussæder, der udgør en afkrog af caféens interiør. Hver dag møder man et skønt personale, som serverer god kaffe, og på den anden side af disken findes det berygtede Pòlseum, som er et Must See!

Det er som at træde ind i din skæve mormors gamle dagligstue - pyntet med lyskæder, indiske elefanter på snor, brunt avispapir samt gamle malerier i loftet og Aristona-radioer. Væggene er orange som mine forældres gamle køkken fra 70'erne. Her er så trygt, rart og tilpas snusket ... Og dér! Lige foran mig, hænger det evigt klamme Baby Born-hoved, der stille drejer, når vinden lister ind.

Her kan du sidde og filosofere, mens du beskuer den lysende antikke globus, eller nyde solen og vejret i den efeu-begroede gårdhave, begå dybe samtaler, lave manglende afleveringer, drikke en specialøl, holde dit stævnemøde og møde mennesker fra nær og fjern. Mængden er mangfoldig i både alder og type, og hov, der går min klasselærer, Bob da dap bob, det' ham, han går lige der!

Om aftenen skruer de op for musikken, alt det gode. Gorillaz, Caravan Palace, de nyeste tophits fra radioen og meget andet. En summen og energi som ingen andre steder. Et perfekt sted til en date, til at droppe det med kæresten og til jobsamtalen.

Ærlig talt, så er jeg bare pjattet med stedet.

 • Man: 12.00 - 01.00
 • Tir - Ons: 12.00 - 02.00
 • Tor - Lør: 12.00 - 03.00
 • Søn: 12.00 - 22.00
Link til sted Find vej

La Piazzetta Smalt pizzalokale hvor varme italienere serverer ægte mad to go

La Piazzetta
Eating | Vindegade 88, Odense C | Skrevet af: Brian Lindskov Larsen

La Piazzetta er min favorit-pizzapusher i Odense. Man kan måske diskutere, om deres pizzaer er bedre end Della Nonnas på havnen, Rosticcerias på Hjallesevej/Brandts, hvor der ligeledes bliver talt (og råbt) på italiensk ude i køkkenet, eller endda den nytilkomne Gorm's i Brandts Passage, hvor sproget er dansk. Men deres bunde er så crispy, som man kan drømme om, og så har de en god sjat bunditalienske ikke-pizza-retter på menuen også - prøv for eksempel deres fantastiske grøntsagssuppe.

Et andet plus er, at byens absolut bedste isbutik, Il Gusto, ligger lige ved siden af og på den måde tager sig af en en eventuel desserttrang.

For at det ikke skal være løvn, må man meget gerne tage sin pizza med henover gaden, hvor Den Smagløse belejligt nok er placeret, sætte sig ind og drikke en øl eller sodavand med rabat, når man har en pizzabakke med fra butikken.

 • Man - Tor: 16.00 - 21.00
 • Fre: 16.00 - 21.30
 • Lør - Søn: 16.00 - 21.00
Link til sted Find vej

Il Gusto Den mest vidunderlige italienske is

Il Gusto
Eating | Vindegade 84-86, Odense C | Skrevet af: My Rasmussen

Stefano Di Gaetano blev forelsket i pigen fra Fyn, skiftede København ud med Odense og pædagogjobbet ud med et som is-mager.

Nu eksperimenterer han dygtigt med smagene i sin perle af en isbutik, som rummer fløjlsbløde klassikere som chokolade og jordbær, men også ny-klassikere som mascarpone med akaciehonning & havtorn-sorbet. Eller æblemost. Eller whisky-creme. Eller saltkaramel.

Eller prøv en siciliansk "brioche": smørmættet brød her serveret overskåret med to kugler blød gelato i midten.

Du kan sikre din popularitet ved at tage en islagkage under armen, inden du drager ud i sommerlandskabet. Døre vil åbnes, mure vil falde!

 • Man - Søn: 12.00 - 20.00
Link til sted Find vej

Bar Rar Gode rom-cocktails i røgfyldt atmosfære

Bar Rar
Drinking | Dronningensgade 2b, Odense C | Skrevet af: My Rasmussen | 1 anbefalinger

Stedet at tage hen, hvis man trænger til at gå ud, men godt gider tale med dem, man går ud med.

Og hvis man godt gider drikke en vellavet Margarita i høj balje med saltkrystaller på kanten, men ikke gider betale 100 kroner for den.

Og hvis man har det fint med at indtage sin cocktail i en super sjælden, røgfyldt atmosfære, som ikke lugter af prut, og hvor ens øjne løber i vand.

Og hvis man godt gider, at der er enten house eller motown i højttalerne. Eller hvis man bare godt vil drikke en billig fadøl og spille bordfodbold.

Og hvis man godt kan lide, at der er laminerede og fedtede drinkkort med bøvede navne som ”Zombie Drink”, som man kun må drikke to af hver. Ellers dør man. 

 • Man - Tir: -
 • Ons: 19.00 - 01.00
 • Tor: 18.00 - 02.00
 • Fre: 15.00 - 03.00
 • Lør: 18.00 - 03.00
 • Søn: -
Link til sted Find vej

Bahn Mi Saigon Vietnamesisk tag-med mad der redder din dag

Bahn Mi Saigon
Eating | Vesterbro 21, Odense C | Skrevet af: Jens Krog

På Bahn Mi serverer de mad, som ejerens mor lavede den. Hanh Mai, som ejer caféen, rejste fra Vietnam for at læse, men tog det vietnamesiske køkken med sig via skypesamtaler med moderen. Konceptet er vietnamesisk street food og er perfekt til en grab and go-frokost, hvis man ikke har tid til at tage plads i det intime lokale og nyde sin bahn mi (sandwich), rullerne eller karryretten. Du bliver mødt af et høfligt og hjælpsomt personale, til trods for at stedet mest er for folk på farten.

Menuen er simpel for en restaurant, men imponerende for et takeaway-sted, og de serverer endda te, kaffe og kage og kolde drikke med vietnamesisk oprindelse. Selvom “autentisk” efterhånden er et klichéord, passer det godt her. De kan få tofu til at smage af noget, og du er garanteret frisk street food med friske grøntsager, som viser os, at der er en vej udenom kinabokse, slices og durum.

 • Man - Lør: 11:00 - 20:00
 • Søn: -
Link til sted Find vej


This Is Odense